Za osam parcela u Poslovnoj zoni Ramići 1,06 miliona KM

V. P.
Za osam parcela u Poslovnoj zoni Ramići 1,06 miliona KM

Banjaluka - Od prodaje osam parcela, na kojima bi trebalo biti izgrađeni proizvodni objekti, u Poslovnoj zoni Ramići u gradskom budžetu očekuju najmanje 1,06 miliona KM.

Na sjednici Skupštine grada, zakazanoj za 28. maja,  odbornici će razmatrati odluku u kojima su određeni uslovi i način prodaje ovih parcela.

- Najmanja parcela je veličine 2.270 kvadratnih metara a najveća 14.429 kvadratnih metara a početna cijena za potrebe licitacija je 20,5 KM - navedeno je u ovom dokumentu.

Jedan od uslova je kupac parcele ne može mijenjati namjenu korišćenja parcele bez saglasnosti Skupštine grada najmanje za period od 99 godina.

Grad je lani prodao četiri parcele ukupne površine 27.634 kvadratna metra u okviru bivšeg Tehnološkog biznis parka  sadašnje Poslovne zone, s ciljem izgradnje proizvodno-skladišnih objekata. Ukupna vrijednost prodatih parcela firmama “Tri Best”, “Sim impeks”, “Sepl” iz Banjaluke i “Messer BH Gas ” iz Sarajeva iznosila je 567.280 KM. U Gradskoj upravi su ranije potvrdili da do aprila ove godine nijedan kupac parcela nije podnio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole Odjeljenju za prostorno uređenje. U toku ove godine za kupovinu parcela u Ramićima interesovanje je iskazalo deset preduzeća, jedno strano i devet domaćih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana