Za grad 2015. godina finansijski uspješna

V. P.
Za grad 2015. godina finansijski uspješna

Banjaluka - Godina koja je na izmaku bila je uspješna za grad, jer je stabilizovana finansijska situacija i biće pozitivno završena. Ovo je juče na novogodišnjem prijemu za novinare rekao gradonačelnik Slobodan Gavranović.

- U narednoj godini planiramo da investiramo više od 2,5 miliona KM u Poslovnu zonu u Ramićima. Uz taj novac, te desetak investitora, na proljeće stvorićemo uslove za otvaranje novih radnih mjesta - rekao je Gavranović.

Kazao je da je dobio uvjerenje rukovodstva "Toplane" da kontinuirano obezbjeđuju dovoljne količine mazuta i da će grijanje biti redovno i kvalitetno.

- Grad je preuzeo "Toplanu" sa 150 miliona KM gubitka, koji je jako teško riješiti. Iduće godine želimo, ako dobijemo podršku i potrebna sredstva, da potpuno izbacimo iz funkcije kotlovska postrojenja na mazut i da Banjaluka pređe na isplativi energent biomasu - naveo je Gavranović.

Govoreći o izgradnji mosta u Priječanima, Gavranović je istakao da je grad dobio uvjerenja da će on biti završen do Nove godine.

- Čim će rok ponovo biti pomjeren, očigledno postoji problem. Moraćemo sjesti sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i izvođača radova i vidjeti u čemu je problem - naveo je Gavranović.

Još je dodao da mu je želja da saradnja sa predstavnicima sredstava informisanja i u 2016. godini bude uspješna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana