За град 2015. година финансијски успјешна

В. П.
За град 2015. година финансијски успјешна

Бањалука - Година која је на измаку била је успјешна за град, јер је стабилизована финансијска ситуација и биће позитивно завршена. Ово је јуче на новогодишњем пријему за новинаре рекао градоначелник Слободан Гаврановић.

- У наредној години планирамо да инвестирамо више од 2,5 милиона КМ у Пословну зону у Рамићима. Уз тај новац, те десетак инвеститора, на прољеће створићемо услове за отварање нових радних мјеста - рекао је Гаврановић.

Казао је да је добио увјерење руководства "Топлане" да континуирано обезбјеђују довољне количине мазута и да ће гријање бити редовно и квалитетно.

- Град је преузео "Топлану" са 150 милиона КМ губитка, који је јако тешко ријешити. Идуће године желимо, ако добијемо подршку и потребна средства, да потпуно избацимо из функције котловска постројења на мазут и да Бањалука пређе на исплативи енергент биомасу - навео је Гаврановић.

Говорећи о изградњи моста у Пријечанима, Гаврановић је истакао да је град добио увјерења да ће он бити завршен до Нове године.

- Чим ће рок поново бити помјерен, очигледно постоји проблем. Мораћемо сјести са представницима Министарства пољопривреде и извођача радова и видјети у чему је проблем - навео је Гаврановић.

Још је додао да му је жеља да сарадња са представницима средстава информисања и у 2016. години буде успјешна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана