Vatrogasna vozila na poklon manjim opštinama

S. A.
Vatrogasna vozila na poklon manjim opštinama

Banjaluka - Grad Banjaluka namjerava da pokloni šest vatrogasnih vozila manjim opštinama na teritoriji Republike Srpske i FBiH, koje su suočene sa nedostatkom vatrogasne opreme.

Prema prijedlogu gradskih vlasti, koji će se naći na predstojećoj sjednici Skupštine grada, predviđeno je da vozila budu donirana vatrogascima u Ljubinju, Kotor Varošu, Čelincu, Grahovu, Drvaru, a jedno vozilo bi trebalo da bude uručeno i Kazneno-popravnom zavodu Tunjice.

- Riječ je o vozilima koja su u međuvremenu zamijenjena novijim i modernijima, ali koja su u tehničkom i funkcionalnom smislu u potpunosti ispravna i, kao takva, mogu biti od velike pomoći opštinama koje su suočene sa čestim požarima - rekao je šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Pojasnio je da se radi o vatrogasnim vozilima koja su bili u redovnoj upotrebi do 2016. godine.

- Iako se radi o starijim vozilima, ona su u potpunosti ispravna i osposobljena za gašenje požara, bez potrebe za ikakva dalja ulaganja. Cijenimo da će ona biti od velike pomoći opštinama koje nisu u finansijskoj mogućnosti da nabave nova vozila - rekao je Ćućun.

Prema njegovim riječima, grad Banjaluka je tokom prošle i ove godine nabavio sedam novih vatrogasnih vozila kako bi se lakše i efikasnije izborio sa izazovima u radu vatrogasne službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana