Udžbenici za djecu iz višečlanih porodica

J. Š.
Udžbenici za djecu iz višečlanih porodica

Banjaluka - Gradska uprava obezbijedila je udžbenike za 64 učenika iz 30 višečlanih porodica, članova Udruženje porodica sa četvoro i više djece "Četiri plus".

Knjige i pribor mališanima je juče uručio gradonačelnik Igor Radojičić u prostorijama pomenutog udruženja.

- Ovo je aktivnost koju sprovodimo svake godine. Grad im je obezbijedio nove poslovne prostorije, takođe plaća boravak djeci iz višečlanih porodica u vrtićima, zatim postoje posebne linije stipendija kao i jednokratna pomoć za njih. Razgovarali smo i o mogućnostima da se kroz budžet vrate određene linije pomoći kada je u pitanju stambeno zbrinjavanje višečlanih porodica - rekao je Radojičić.

Predsjednik udruženja "Četiri plus" Jovan Radovanović izrazio je zahvalnost gradu.

- Udžbenike su dobila djeca iz socijalno najugroženijih porodica - rekao je Radovanović i dodao da se ovo udruženje trudi da obezbijedi dovoljno školskog pribora.

Grad je preduzeo niz aktivnosti radi obezbjeđivanja svih neophodnih uslova za početak nove školske godine.

- Provjereno je stanje saobraćajne signalizacije u blizini svih škola, a sprovešćemo i promotivne akcije kojima ćemo skrenuti pažnju vozačima da budu što oprezniji u blizini škola - rekao je v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Udžbenike i školski pribor od Gradske uprave dobilo je i 21 dijete iz Udruženja Roma "Veseli brijeg", a šestoro srednjoškolaca i dva studenta iz ovog udruženja dobiće jednokratnu pomoć. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana