Уџбеници за дјецу из вишечланих породица

Ј. Ш.
Уџбеници за дјецу из вишечланих породица

Бањалука - Градска управа обезбиједила је уџбенике за 64 ученика из 30 вишечланих породица, чланова Удружење породица са четворо и више дјеце "Четири плус".

Књиге и прибор малишанима је јуче уручио градоначелник Игор Радојичић у просторијама поменутог удружења.

- Ово је активност коју спроводимо сваке године. Град им је обезбиједио нове пословне просторије, такође плаћа боравак дјеци из вишечланих породица у вртићима, затим постоје посебне линије стипендија као и једнократна помоћ за њих. Разговарали смо и о могућностима да се кроз буџет врате одређене линије помоћи када је у питању стамбено збрињавање вишечланих породица - рекао је Радојичић.

Предсједник удружења "Четири плус" Јован Радовановић изразио је захвалност граду.

- Уџбенике су добила дјеца из социјално најугроженијих породица - рекао је Радовановић и додао да се ово удружење труди да обезбиједи довољно школског прибора.

Град је предузео низ активности ради обезбјеђивања свих неопходних услова за почетак нове школске године.

- Провјерено је стање саобраћајне сигнализације у близини свих школа, а спровешћемо и промотивне акције којима ћемо скренути пажњу возачима да буду што опрезнији у близини школа - рекао је в.д. начелника Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Уџбенике и школски прибор од Градске управе добило је и 21 дијете из Удружења Рома "Весели бријег", а шесторо средњошколаца и два студента из овог удружења добиће једнократну помоћ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана