У Горњој Пискавици одржано 13. Зимско прело 2017: Чувари народних обичаја и традиције

Ј. П.
У Горњој Пискавици одржано 13. Зимско прело 2017: Чувари народних обичаја и традиције

Бањалука - Неколико хиљада љубитеља народних пјесама, игара и обичаја, али и гости из Србије, посјетили су 13. манифестацију "Зимско прело 2017", која је протеклог викенда одржана у Горњој Пискавици.

Као и сваке године посјетиоци су у суботу увече у дворишту Основне школе "Свети Ћирило и Методије" уживали у сценском приказу прела, народним играма, али и богатој понуди домаће гастрономије. За мегданџију сеоског прела проглашен је Александар Новаковић, а у повлачењу конопца прво мјесто су освојили "Пркошки витезови". Снијег и хладно вријеме нису спријечили вјерну публику, која је дошла да ужива у наступима фолклорног ансамбла КУД-а "Пискавица" и овогодишњег прелџије Радета Јоровића, који је наступио са групом "Одбјегли Крајишници".

Градоначелник Игор Радојичић отворио је ову културно-туристичку манифестацију и истакао да Градска управа подржава манифестације значајне за туристичку промоцију Бањалуке.

- "Зимско прело" је још један од квалитетних туристичких садржаја који је интересантан и за туристе из иностранства, што је веома важно за укупну промоцију града - рекао је овом приликом Радојичић.

Директор Туристичке организације Бањалука Остоја Барашин нагласио је да се културно-туристичка манифестација "Зимско прело 2017" одржава 13. пут.
- У оквиру манифестације имали смо спортске игре, дио у којем учествују ојкашке групе, а домаћице из поткозарских села припремале су гастрономски дио са разним домаћим специјалитетима из ових крајева - рекао је Барашин.

Изразио је задовољство што је ова манифестација дио културно-туристичке понуде града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана