Staza idealna za sve generacije

V. P.
Staza idealna za sve generacije

Banjaluka - Staza za trčanje duga oko 1.200 metara otvorena je juče u parku “Mladen Stojanović” na radost mnogih sportista i rekreativaca.

- Širina staze je dovoljna da dva ili tri trkača mogu uporedo da trče, a podloga je kvalitetna, tako da se voda ne zadržava na stazi. Kao završni sloj nasut je takozvani malč, odnosno borova kora - kazao je gradonačelnik Igor Radojičić i dodao da je izabran izvođač radova za stazu koja vodi od Novoselije do Banj brda, a očekuje se da sa “Šumama RS” uskoro uđu u gradnju rekreativne zone u Trapistima.

Duško Tadić iz Atletskog kluba Banjaluka, koji je inicirao gradnju trim-staze, kazao je da je ovo veliki korak naprijed, jer će sport biti dostupan i besplatan za sve građane. Atletičarka Radislavka Račić rekla je da je park “Mladen Stojanović” stjecište i mjesto gdje treniraju svi banjalučki sportisti, a da će trim-staza samo upotpuniti kvalitetan sadržaj. Vrijednost gradnje trim-staze je 91.000 KM, a izvođači radova su bile firme “MKR Kremenović” i “Univerzal BS”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana