Raste front podrške za sajam nekretnina

A. J. R.
Raste front podrške za sajam nekretnina

Banjaluka - Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, Privredna komora i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS podržali su organizaciju međunarodnog sajma nekretnina i investicija "Banjaluka Invest Real Estate Expo 2017", koji će biti održan od 24. do 26. novembra u prostorijama "Banjalučkog velesajma".

Organizator sajma, koji se održava prvi put u BiH, Predrag Tešić navodi da iz dana u dan nailaze na sve širu podršku i podsjeća da je jedinstvenu sajamsku manifestaciju ranije podržalo i Ministarstvo trgovine i turizma RS.

- Svakim danom se povećava i broj izlagača i on će sigurno rasti, jer mnogi čekaju posljednji momenat za prijavu. Ministarstvo trgovine i turizma RS je obezbijedilo besplatne štandove za sve opštine i gradove koji žele da prezentuju svoje projekte i potencijale - rekao je Tešić.

Osim izložbenog dijela sajma, biće održane i panel diskusije, a već su definisane teme prvih i odnosiće se na emisiju opštinskih obveznica i posjedovanje BFC sertifikata, kao ključnog za privlačenje investicija u lokalnim zajednicama. Tokom sajma biće predstavljena i Evropska mreža preduzetništva, a posjetioci će imati priliku da slušaju i o energetskoj efikasnosti objekata.

- Zajedno za agencijama i drugim subjektima koji se bave prometom nepokretnosti biće formirano udruženje agenata nekretnina, a pokrenućemo i inicijativu za usvajanje zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti. Tim zakonom biće uveden red u sektor posredovanja u prometu nepokretnosti. Već pripremamo prijedlog nacrta tog zakona na osnovu kojeg će biti formirana i baza agenata za promet nepokretnosti - rekao je Tešić.

Generalni medijski pokrovitelj sajma je "Glas Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana