Pojačan tim za izradu aplikacije

B. C.
Pojačan tim za izradu aplikacije

Banjaluka - Radi izrade konačne aplikacije za kandidaturu Banjaluke za evropsku prestonicu kulture 2024. godine odlukom gradonačelnika Igora Radojičića proširen je dosadašnji sedmočlani tim, koji je vodio ovaj projekat, na ekipu od 13 ljudi. Nova imena su beogradski slikar i glumac Uroš Đurić, gradski arhitekta Ivan Rašković, gradski pejzažni arhitekta Ognjen Šukalo, direktor JU Banski dvor i kompozitor Mladen Matović, ekonomista Nikola Kužet i finansijski stručnjak Siniša Kurteš.

- Radi se o kombinovanom timu koji bi trebalo da pripremi konačnu aplikaciju i to ne samo dio koji se odnosi na umjetničke sadržaje, već je potrebno razraditi i neke druge koncepte, što uključuje komunikacije, marketing, finansijski plan i urbanističko-prostorna rješenja. U septembru ili oktobru trebalo bi da branimo naš projekat u Briselu - zaključio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Svestrani umjetnik iz Beograda Uroš Đurić istakao je da je učestvovao u raznim kulturnim projektima.

- Smatram da mogu da dam puni doprinos u ovom značajnom projektu. U posljednjih godinu, dvije mnogo sam radio ovdje sa vrhunskim profesionalcima u oblasti kulture. Vjerujem da ćemo kvalitetno obaviti svoj zadatak i da će Banjaluka biti prestonica evropske kulture - kazao je Đurić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana