Kružni tok u naselju Lauš imaće jednu traku

Srna
Kružni tok u naselju Lauš imaće jednu traku

Banjaluka - Kružni tok kod restorana "Sirano" u naselju Lauš, imaće jednu umjesto dvije saobraćajne trake, kako je prvobitno planirano, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Gradnja ovog kružnog toka sa jednom trakom trebalo bi da se nađe pred odbornicima gradskog parlamenta 31. januara, što će, kako navode u Gradskoj upravi, stvoriti preduslove za aktivniju pripremu ovog projekta za rješavanje jedne od najzagušenijih tačaka u gradskom saobraćaju.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić je naveo da će finansijer izgradnje biti preduzeće "Putevi Republike Srpske", jer je pomenuta dionica u republičkoj nadležnosti.

"Grad je dužan da riješi imovinsko-pravne odnose i izradi potrebnu projektnu dokumentaciju. Za očekivati je da bismo do druge polovine ove godine mogli uraditi projektnu dokumentaciju i dobiti građevinsku dozvolu, nakon čega bi se stvorili uslovi za gradnju kružnog toka", rekao je Sandić.

On je naglasio da u ovom trenutku nije poznato koliko novca će biti potrebno za realizaciju ovog projekta, te da će troškovnik biti poznat tek nakon izrade projektne dokumentacije.

"Kružni tok na ovoj lokaciji dovešće do znatnog ubrzanja saobraćaja, pogotovo tokom saobraćajnijih žšpicevaž", kaže Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana