Gradskom upravom odjekivale recitacije

V. P.
Gradskom upravom odjekivale recitacije

Banjaluka - Pjesmice, priče i recitacije su juče odjekivale Gradskom upravom jer su mališani iz vrtića "Cvrčak" bili gosti gradonačelnika Igora Radojičića.

Susret sa najmlađim Banjalučanima upriličen je povodom Nedjelje djeteta, a osim pjesmica, vrijedni mališani su  poklonili gradonačelniku simbolične poklone koje su sami napravili.

Radojičić je kazao da su susreti sa djecom uvijek prijatni i zanimljivi, te da su pričali o pravima djece, njihovim željama i potrebama.

- Družili smo se, razgovarali, razmijenili poklone, a od djece sam čuo šta bi oni željeli za svoj vrtić. Kako sam saznao, najveća želja  je da im izgradimo igralište uz vrtić - rekao je Radojičić, koji je djeci poklonio edukativno-didaktički materijal.

Dodao je da je grad, uz podršku društveno odgovornih kompanija, ove godine sagradio pet igrališta širom grada.

- Do kraja ove akcije Banjaluka bi trebalo da bude bogatija za 15 novih lokacija za igru - precizirao je Radojičić.

Napomenuo je da je gradska Skupština lani usvojila Akcioni plan za djecu za period do 2020. godine i naglasio da je Banjaluka prva lokalna zajednica u RS koja je usvojila ovaj plan. 

U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje su rekli  da se u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta, od 2. do 8. oktobra, u svim vrtićima održavaju brojne aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana