Dodatna oprema za semafor na Malti

V. P.
Dodatna oprema za semafor na Malti

Postavljena je dodatna oprema za semafor na raskrsnici ulica Trive Amelice i Mladena Stojanovića koja će olakšati protok saobraćaja.

Potvrdili su to u Odjeljenju za komunalne, stambene i poslove saobraćaja i dodali da je postavljen poluportalni stub, na kojem se nalaze dvije vozačke lanterne iznad saobraćajnih traka.

- Na navedenim lanternama se nalaze direkcioni signali sa strelicama koje vozačima pokazuju da nisu u konfliktu sa saobraćajnim tokovima iz drugih krakova u smjeru u kojem pokazuje strelica - rekli su u ovom odjeljenju.

Pojasnili su da na navedenoj raskrsnici, semafor funkcioniše u tri faze te da se dešavalo da vozači, kojima je iz smjera Bulevara Srpske vojske bilo upaljeno zeleno svjetlo, nisu znali da je za vozače iz suprotnog smjera crveno svjetlo.

- To je negativno uticalo na odvijanje saobraćaja - rekli su u ovom odjeljenju.

Programom zajedničke javne komunalne potrošnje u ovoj godini predviđeno je 120.000 KM za održavanje semafora što podrazumijeva zamjena sijalica, grla, osigurača, štitnika i sočiva, farbanje i zamjenu stubova i lanterni uništenih u saobraćajnim nesrećama, te pranje sjenila i sočiva. Za izgradnju novih istim dokumentom je planirano 30.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana