Додатна опрема за семафор на Малти

В. П.
Додатна опрема за семафор на Малти

Постављена је додатна опрема за семафор на раскрсници улица Триве Амелице и Младена Стојановића која ће олакшати проток саобраћаја.

Потврдили су то у Одјељењу за комуналне, стамбене и послове саобраћаја и додали да је постављен полупортални стуб, на којем се налазе двије возачке лантерне изнад саобраћајних трака.

- На наведеним лантернама се налазе дирекциони сигнали са стрелицама које возачима показују да нису у конфликту са саобраћајним токовима из других кракова у смјеру у којем показује стрелица - рекли су у овом одјељењу.

Појаснили су да на наведеној раскрсници, семафор функционише у три фазе те да се дешавало да возачи, којима је из смјера Булевара Српске војске било упаљено зелено свјетло, нису знали да је за возаче из супротног смјера црвено свјетло.

- То је негативно утицало на одвијање саобраћаја - рекли су у овом одјељењу.

Програмом заједничке јавне комуналне потрошње у овој години предвиђено је 120.000 КМ за одржавање семафора што подразумијева замјена сијалица, грла, осигурача, штитника и сочива, фарбање и замјену стубова и лантерни уништених у саобраћајним несрећама, те прање сјенила и сочива. За изградњу нових истим документом је планирано 30.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана