Бањалука се кити титулама зеленог и паметног града

Ј. Ш.
Бањалука се кити титулама зеленог и паметног града

Бањалука - Амбиција Бањалуке је да се у скоријој будућности похвали и титулом зеленог и паметног града, рекао је градоначелник Игор Радојичић на Међународном конгресу словенских земаља са темом "Туризам и његова улога у повезивању и развоју словенских земаља", који је почео јуче.

Радојичић је нагласио да је Бањалука привредни, културни, политички, административни, финансијски и универзитетски центар Републике Српске.

- Развој града базира се на три принципа, отворен и пријатељски град, нова фаза развоја и угодно мјесто за живот. Број туриста који посјећују град је у сталном порасту, а ми чинимо све да унаприједимо инфраструктуру, поготово смјештајне капацитете - навео је Радојичић и подвукао да је једна од најважнијих активности кандидатура за европску престоницу културе 2024. године.

Подсјетио је да су ријетка подручја у свијету која, на релативно малом простору, пружају могућност за разноврсне авантуристичке активности, међу којима се издвајају адреналински спортови на води, на земљи и у ваздуху, као и многи музички фестивали.

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић изјавио је да ће на Међународном конгресу бити отворено неколико важних тема које могу донијети одређену корист за Републику Српску и Бањалуку, која је домаћин скупа.

Осим домаћина, на конгресу, који ће трајати до 26. октобра, учествују и представници регија и градова из Србије, Словеније, Русије и Бугарске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана