Бањалука: Реконструкција вртића уз помоћ турске војне мисије

Aгенције
Бањалука: Реконструкција вртића уз помоћ турске војне мисије

Бањалука - Представници турске војне мисије у БиХ изразили су спремност да финансијски помогуну реконструкцију вртића у бањалучком насељу Старчевица у објекту некадашњег ресторана "Огњиште", речено је данас након састанка представника града Бањалука и представника ове мисије.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић рекао је новинарима да би реконструкција објекта требало да буде финансирана средствима Владе Турске и да вриједност пројекта износи око 200.000 евра.

Према његовим ријечима, у новом вртићу би могло да буде смјештено око 70 дјеце.

"На задњем састанку код градоначелника, представници турске војне мисије су тражили да им се достави списак потенцијалних пројеката у Бањалуци и да они на бази тога виде који би од понуђених пројеката могла финансирати њихова Влада. Начелно смо се данас договорили да то буде вртић на Старчевици", појаснио је Новаковић.

Према његовим ријечима, пројектна документација је завршена и биће достављена турској војној мисији, а након тога слиједи њихов допис Влади Турске, која треба да се изјасни о томе.

"Они су увјерени да ће добити подршку за реализацију овог пројекта, а послије тога слиједи расписивање тендера. Пројекат је подијељен у двије фазе – прва је сама реконструкција, а друга је опремање", рекао је Новаковић.

Он каже да још није донесена коначна одлука о опремању вртића, али да су представници турске војне мисије у БиХ веома близу одлуке да учествују и у томе.

Новаковић није могао да говори о почетку радова, јер то није у надлежности града, који ће у пројекту бити само техничка подршка.

Он је изразио очекивање да би радови могли почети до краја године, те оцијенио да ће се реализацијом овог пројекта ријешити велики проблем вртићког смјештаја у насељу Старчевица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана