За изградњу нових водовода на подручју Бањалуке 700.000 КМ

За изградњу нових водовода на подручју Бањалуке  700.000 КМ 02.01.2018 15:34 | Срна

Бањалука - За изградњу водоводне мреже на градском подручју Бањалуке у 2018. години из градског буџета биће извојено 700.000 КМ у оквиру планова за развој комуналне инфраструктуре.

Из Одјељења за комуналне послове наведено је да је програмом за ову годину предвиђен милион КМ за завршетак примарне фазе "Црног врела" и улазак у први подсистем "Звијезда".


"Тренутно су у току радови на затварању објекта фабрике воде постављањем зидних панела, а потом и кровних. У протеклом мјесецу су рађене и електро инсталације унутар објекта пумпне станице за подсистеме жЗвијездаж и жБронзани мајданж", наводе из ресорног одјељења.

Када се објекат филтер постројења затвори панелима, приступиће се уградњи опреме и инсталација унутар објекта.

Овај највећи пројекат из области водоснабдијевања - наставак изградње примарног водоводног система "Црно врелож - требало би да обезбиједи стабилно снабдијевање водом за 20.000 становника рубних дијелова Бањалуке и Приједора. Радови ће се одвијати по фазама.

Када је ријеч о 2017. години, изграђено је око 4,5 километара нове водоводне мреже на градском и приградском подручју.

"На више локација приводе се крају радови започети у 2017. години, с тим да су прошле седмице уведени извођачи у посао у улицама Божидара Аџије и Филипа Фиће Кљајића", сопштено је из ресорног одјељења.

У овом одјељењу ускоро очекују и потписивање уговора за градњу нових водовода, и то у Улици Благоја Паровића, те у засеоцима Кнежевићи и Талићи у Пискавици.

"Ове радове изводићемо почетком грађевинске сезоне, а њихова вриједност је око 100.000 КМ", наводе из Одјељења.

Од радова из програма из 2017. године, а који улазе у завршну фазу је изградња два крака водовода укупне дужине 317 метара у улицама Франца Шуберта и Ђорђа Јоветића.

Извођач радова је предузеће "Хидросплет" из Лакташа, а вриједност радова, чији се завршетак очекује половином јануара, износи 31.100 КМ.

"Ускоро би требало да буде завршен и водовод у Улици Александра Првог Карађорђевића у дужини од 380 метара, чија је вриједност 39.644 КМ. Радови се изводе и у Улици браће Милетић, који представљају прву фазу коначног рјешења водоснабдијевања потрошача на овом подручју", наглашава се у саопштењу.

Ови радови подразумијевају изградњу доводног цјевовода од прикључка до пумпне станице, те изградњу пумпне станице и резервоара.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица