У Поликлиници поправљају зубе под кишницом

Данијела Стоканић Фото: Ј. Ђурђевић
У Поликлиници поправљају зубе под кишницом

Бањалука - Служба за стоматолошку здравствену заштиту која је смјештена у Поликлиници, због сњежних падавина, посљедњих дана је под водом јер кров прокишњава.

На другом спрату, гдје је смјештена Служба, пацијенте умјесто медицинског особља дочекују канте и лавори који скупљају кишницу која пролази кроз шупаљ кров. И поред тога, зубари ревносно раде и под кишницом пацијенти поправљају зубе. 

Зубари и остало медицинско особље нису били расположени да коментаришу услове у којима раде, само би махнули руком и одлазили у своје ординације како би пацијентима пружили услугу.

Пацијента Милку Васић затекли смо јуче у чекаоници како се премјешта с једног на други крај просторије да би избјегла капи кишнице.

- Ово је страшно у каквим условим једна здравствена установа ради, а која је при томе смјештена у центру града. Не чекам ни десет минута, а већ не могу да издржим овај непријатни мирис који се шири од кишнице. Слагала бих кад бих рекла да није која кап кишнице пала и на моју главу - рекла је Васићева. Додала је да не може ни помислити како је јадним зубарима и сестрама, који по цијели дан проводе у овој установи, питајући се шта ће тек бити кад падну већи сњегови.

У чекаоници смо затекли и Раденка Марића, који истиче да ситуација није ништа боља ни у другим дијеловима зграде.

- У вријеме оних јаких киша затекао сам се код свог породичног љекара, који је смјештен у другом дијелу ове зграде. Морао сам, вјеровали или не, расклопити кишобран. Поред тога, изграђују и сређују амбуланте породичне медицине у селима, а не могу поправити кров здравствене установе у центру града - категоричан је Марић.

У Дому здравља истичу да кров прокишњавања због старости и дотрајалости.

- Кров је стар колико и сама зграда Поликлинике, више од 40 година. У протеклом периоду смо изградили и санирали много амбуланти, остао нам је још кров на Поликлиници - рекли су у Дому здравља.

Додали су да ће, кад је у питању овај објекат, заједно са Заводом за медицину рада и Заводом за стоматологију РС покушати у наредном периоду заједничком средствима санирати кров, јер је ријеч о великом новцу.

- Сви заједно смо ове и прошле године успјели санирати и дио канализације, која је била дотрајала. Наши радници труде се да колико-толико санирају кров како не би прокишњавало. Међутим, то није то док се не санира комплетан кров - истакли су у Дому здравља.

Струја

У Дому здравља истичу да јуче у згради није било једне фазе, али да узрок није вода која се слива са плафона.

- Одмах, чим је фазе нестало, екипе из "Електрокрајине" су дошле у поправиле квар, који је избио усљед преоптерећености мреже - нагласили су у Дому здравља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана