Radojičić: U toku završna faza konstituisanja Gradske uprave

Srna
Radojičić: U toku završna faza konstituisanja Gradske uprave

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je u toku završna faza konstituisanja Gradske uprave, te da bi na sjednici Skupštine grada u srijedu, 27. septembra, trebalo da budu izabrani načelnici odjeljenja, umjesto dosadašnjih vršioca dužnosti.

"U toku su završni razgovori između koalicionih partnera i vjerujem da ćemo dogovor postići prije zakazane sjednice gradske Skupštine. Za sada nema većih problema u koalicionim odnosima i svako nastoji da se što bolje pozicionira", rekao je Radojičić novinarima.


On je dodao da trenutno ima mnogo javnih preduzeća i ustanova čijem rukovodstvu je istekao mandat.

"Na skupštinskoj sjednici biraćemo i novog direktora Kulturnog centra Banski dvor, a u toku je i konkurs za izbor direktora Centra za socijalni rad. Pred nama su izbori i za upravu preduzeća žVodovodž, te Turističke organizacije", precizirao je Radojičić.

On je naveo da postoje određeni problemi u vezi sa izborom direktora preduzeća "Depot" jer ima pravnih osporavanja da li je proces sproveden u skladu sa zakonom, te da je to trenutno u fazi preispitivanja.

Govoreći o gradskom preduzeđu "Toplana", Radojičić je rekao da dug ovog preduzeća iznosi oko 80 miliona KM, te da je bilo krajnje vrijeme da se riješi ta "glavobolja".

"Došli smo do treće stepenice u rješavanju problema centralnog grijanja, a prve dvije su bile prethodna grijna sezona i gradnja nove eko-toplane", kaže Radojičić.

On je dodao da je treća stepenica restrukturisanje postojećeg preduzeća, što podrazumijeva ugovor između starog i novog preduzeća, rješavanje broja zaposlenih i restrukturisanje dugova, te da je potrebno stare garancije date komercijalnim bankama zamijeniti novim, sa prolongiranjem roka isplate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana