Принцеза опремила трпезарије и кухињу у Дјечијем дому Рада Врањешевић

Јасмина Перишић
Принцеза опремила трпезарије и кухињу у Дјечијем дому Рада Врањешевић

Бањалука - Принцеза Катарина Карађорђевић је оно што је на Васкрс обећала и испунила! "Фонд Њеног краљевског височанства - принцеза Катарина" поклонио је Дјечијем дому "Рада Врањешевић" осам трпезаријских столова, 48 столица, велику расхладну витрину, машину за прање суђа и косилицу.

Донација је вриједна око 17.000 КМ, а руководство Дома као и штићеници захвални су на подршци коју су им пружили његово краљевско височанство принц Александар Други Карађорђевић и принцеза Катарина Карађорђевић.

- Када смо за васкршње празнике били у посјети Карађорђевићима у њиховом београдском Белом двору, питали су нас шта нам недостаје у Дому и шта да нам поклоне. Навели смо неколико ствари за кухињу и трпезарију. Рекли смо и да нам је потребна професионална косилица јер имамо велико двориште. Све наше жеље су испунили - рекао је директор Дјечијег дома "Рада Врањешевић" Владимир Кајкут.

Он је додао да је у року од два мјесеца принцезин фонд уплатио средства радњама које се баве продајом ових ствари и све поручено је стигло на адресу дома.

- Сада све групе имају нове столове и столице за ручавање, куварице су презадовољне новим фрижидером и машином за суђе. Косилицом коју смо добили задовољство је косити наше велико двориште - казао је Кајкут.

Куварица у Дјечијем дому "Рада Врањешевић" Јадранка Ристић је рекла да је презадовољна донацијом и да сада кухињи не треба готово ништа.

- Обезбијеђено нам је готово све што нам треба за квалитетан рад. Руководство је обећало да ће нам набавити чак и нови пекач кипер јер јела припремамо у пекачу старом више од 20 година - казала је Ристићева.

Један од штићеника Дома рекао је да се веома обрадовао новим столовима и столицама које су добили, јер су претходни били веома стари.

- Сада се окупљамо у већем броју на доручку јер мјеста има за све, а и задовољство је јести за новим столовима - казао је овај штићеник.

Посјета

Принцеза Катарина Карађорђевић раније је обећала да ће посјетити штићенике дома и са представницима свог фонда лично упутити донацију.

- Надамо се да ће принцеза наћи времена и посјетити нас, у сваком случају, захвални смо јој на донацији - рекао је Кајкут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана