Praznična čarolija stigla u u Banjaluci

Jasmina Perišić foto: A. Čavić
Praznična čarolija stigla u u Banjaluci

Banjaluka - Dolaskom Djeda Mraza u oldtajmer kamionu kompanije "Koka-Kola", uz pratnju bubnjara, sinoć je na Trgu Krajine počela turističko-ugostiteljska manifestacija "Zimzograd".

Manifestaciju je zvanično otvorio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uz prisustvo velikog broja građana.

- "Zimzograd" je manifestacija koja je do sada primila na desetine hiljada gostiju i nadam se da će tako biti i u budućem periodu - rekao je Radojičić i dodao da očekuje da će i ovogodišnji "Zimzograd" ispuniti očekivanja.

Dodao je da će vrhunac praznične atmosfere u Banjaluci biti doček Nove godine na Trgu Krajine, kada će nastupiti, između ostalih, Aleksandra Radović, Tijana Dapčević i Lukijan Ivanović. Proslava će započeti dočekom za najmlađe uz neizostavne "Vrapčiće".

Kazao je da će centar grada u vrijeme koncerata u "Zimzogradu" i za doček Nove godine biti pješačka zona.

- Nadam se da će Banjaluka biti dobar domaćin u budućem periodu - istakao je Radojičić.

Direktor Turističke organizacije grada Ostoja Barašin kazao je da "Zimzograd" uveliko doprinosi turističkoj ponudi grada. Dodao je da su svi smještajni kapaciteti za Novu godinu popunjeni.

"Zimzograd" će praznično ruho Banjaluke krasiti do 5. januara, do kada će građanima, ali i svima ostalima koji posjete grad, u 24 kućice biti ponuđena hrana, piće, rukotvorine, ali i mnogi drugi sadržaji.

Svečano otvaranje "Zimzograda" dobrim notama zagrijala je grupa "Zaa" iz Beograda, a idućih dana posjetioci će moći poslušati i brojne druge izvođače.

"Zimzograd" su organizovali gradska Turistička organizacija grada i Agencija "Mint", uz podršku kompanije "Elta kabel", koja je generalni sponzor.

Marketing menadžer Adiko banke, koja je jedan od glavnih sponzora "Zimzograda", Marija Panić izjavila je da je povezivanje zajednice kroz obogaćivanje kulturnog i zabavnog sadržaja Banjaluke, te promocija njenih turističkih potencijala po ugledu na velike evropske gradove, ključna karakteristika "Zimzograda", koji dodatno uljepšava pretpraznično raspoloženje.

U sklopu "Zimzograda" postavljeno je i klizalište u parku "Petar Kočić", koje će od danas biti u funkciji.

Muzički program

Direktorica agencije "Mint", koja je organizator "Zimzograda", Milena Mijatović rekla je da će banjalučki bend "Tupas mene" večeras zabavljati posjetioce.

- U petak je na programu bend iz Subotice "Perpetuum mobile", dok će u subotu publiku zabavljati jedan od najvećih bluz bendova na Balkanu "Dr projekt point blank" - rekla je Mijatovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana