Potpornim zidom obuzdan odron zemlje na Laušu i u Debeljacima

Igor Pilipović
Potpornim zidom obuzdan odron zemlje na Laušu i u Debeljacima

Banjaluka - Završena je sanacija klizišta u Karađorđevoj ulici i rekonstrukcija puta Debeljaci - Gavranići. U toku su radovi na klizištu u Bilećkoj ulici.

Ovo je juče saopšteno iz Odjeljenja za komunalne, stambene i poslove saobraćaja. 

- Radovi u Karađorđevoj ulici obuhvatili su izradu potpornog zida, kojim je obuzdan odron zemlje i obnavljanje 35 metara saobraćajnice. Sada je obezbijeđeno neometano odvijanje saobraćaja tom ulicom. Za navedene radove izdvojeno je nešto manje od 35.000 KM - rekli su u Odjeljenju za komunalne, stambene i poslove saobraćaja.

Dodali su da su, kada je riječ o klizištu na putu Debeljaci - Gavranići, sanirana 33 metra saobraćajnice koja je bila oštećena odronom tla.

- Ugovorena vrijednost ovih radova iznosila je oko 42.000 KM - kazali su u ovom odjeljenju.

Dodali su da je u toku sanacija klizišta u Bilećkoj ulici.

- Rade se potporni zidovi dugi 20 metara. U drugoj polovini maja planiran je završetak radova, koji podrazumijevaju saniranje i asfaltiranje saobraćajnice. Za ove radove izdvojeno je 60.000 KM - rekli su u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

U sklopu redovnog održavanja gradskih saobraćajnica u toku su popravke oštećenja puta za Ponir, odnosno izrada propusta, sanacija oštećenih dijelova asfalta, te manjih potpornih zidova.

- Završetak radova planiran je u drugoj polovini maja - saopštili su iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Prema ranijim najavama, planirana je sanacija klizišta na putevima Bočac - Agino Selo - Krmine - Tisovac, Bronzani Majdan - Matijevići, Stojčići - Jelićka crkva, kod mjesne crkve u Gornjoj Piskavici, na dijelu Regoda, u zaseoku Pandže, na Krčmaricama i na lokalnom putu u Bijelom potoku.

Po ranijim najavama, u ovogodišnjem budžetu grada za sanaciju klizišta planirano je oko 600.000 KM.

Završeni radovi

Ove godine već su sanirana klizišta u ulicama Uroša Drenovića i Braće Miletić, za koje je izdvojeno ukupno 98.000 KM. Na oba klizišta izgrađene su potporne konstrukcije i saobraćajnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana