Потпорним зидом обуздан одрон земље на Лаушу и у Дебељацима

Игор Пилиповић
Потпорним зидом обуздан одрон земље на Лаушу и у Дебељацима

Бањалука - Завршена је санација клизишта у Карађорђевој улици и реконструкција пута Дебељаци - Гавранићи. У току су радови на клизишту у Билећкој улици.

Ово је јуче саопштено из Одјељења за комуналне, стамбене и послове саобраћаја. 

- Радови у Карађорђевој улици обухватили су израду потпорног зида, којим је обуздан одрон земље и обнављање 35 метара саобраћајнице. Сада је обезбијеђено неометано одвијање саобраћаја том улицом. За наведене радове издвојено је нешто мање од 35.000 КМ - рекли су у Одјељењу за комуналне, стамбене и послове саобраћаја.

Додали су да су, када је ријеч о клизишту на путу Дебељаци - Гавранићи, санирана 33 метра саобраћајнице која је била оштећена одроном тла.

- Уговорена вриједност ових радова износила је око 42.000 КМ - казали су у овом одјељењу.

Додали су да је у току санација клизишта у Билећкој улици.

- Раде се потпорни зидови дуги 20 метара. У другој половини маја планиран је завршетак радова, који подразумијевају санирање и асфалтирање саобраћајнице. За ове радове издвојено је 60.000 КМ - рекли су у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја.

У склопу редовног одржавања градских саобраћајница у току су поправке оштећења пута за Понир, односно израда пропуста, санација оштећених дијелова асфалта, те мањих потпорних зидова.

- Завршетак радова планиран је у другој половини маја - саопштили су из Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја.

Према ранијим најавама, планирана је санација клизишта на путевима Бочац - Агино Село - Крмине - Тисовац, Бронзани Мајдан - Матијевићи, Стојчићи - Јелићка црква, код мјесне цркве у Горњој Пискавици, на дијелу Регода, у засеоку Панџе, на Крчмарицама и на локалном путу у Бијелом потоку.

По ранијим најавама, у овогодишњем буџету града за санацију клизишта планирано је око 600.000 КМ.

Завршени радови

Ове године већ су санирана клизишта у улицама Уроша Дреновића и Браће Милетић, за које је издвојено укупно 98.000 КМ. На оба клизишта изграђене су потпорне конструкције и саобраћајнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана