Počinje obnova puta u Vrbanji

Sanja Amidžić
Počinje obnova puta u Vrbanji

Banjaluka - Gradska uprava sačinila je listu prioriteta za sanaciju šete od majskih poplava na saobraćajnicama i klizištima, koja je procijenjena na 2,7 miliona maraka.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković je rekao da Avalska ulica u naselju Vrbanja predstavlja prioritet na području grada.

- Što se tiče prioriteta na seoskom području, to je lokalni put u Bastasima, Baralićima, Bukvaleku, Gornjoj Piskavici, Jagarama, Poniru i nekategorisani put za Toviloviće u Krupi na Vrbasu - kazao je Novaković i dodao da je u listu prioriteta ušao i Gradski most.

On je istakao da je sačinjena i lista prioriteta za saniranje klizišta koja se nalaze neposredno uz stambene objekte.

- Prioritet je klizište u ulici Zdravka Dejanovića u naselju Česma, zatim na Rakovačkim barama, te u Debeljacima i na Rebrovačkom groblju, koje je u znatnoj mjeri oštećeno - rekao je Novaković i naglasio da će narednih dana biti održan sastanak u Vladi RS u vezi sa projektima koji će biti finansirani iz Fonda solidarnosti i kreditnih sredstva.

- Tada ćemo kandidovati ove projekte - rekao je Novaković.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Vrbanja Bogdan Marjanović je istakao da je rijeka Vrbanja za vrijeme poplava odnijela na nekoliko mjesta dio puta u Avalskoj ulici.

- Voda je odnijela skoro trećinu puta uz rijeku. Tako da je to sada stavljeno u prioritete za sanaciju, a početak radova očekujemo u skorije vrijeme - kazao je Marjanović i dodao da je u prioritete ušla i ulica Joakima Vujića.

Za hitne sanacije klizišta grad je uložio oko 95.000 KM.

Klizište Šteta u KM

Ulica Zdravka Dejanovića 139.300

Karanovac, Danica Kajkut 75.275

Donja Kola, Nenad Milašinović 50.040

Ulica Mirka Kovačića 45.500

Krupa na Vrbasu, Izvor 43.710

Saobraćajnice Šteta u KM

Put za Ponir 214.487

Put Bastasi 111.290

Ulica Trla 108.394

Avalska ulica 104.737

Odron Rebrovačko groblje 101.860

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana