Novi prozori na Bugarskoj školi

Danijela Stokanić
Novi prozori na Bugarskoj školi

Banjaluka - Zamjena kompletne stolarije na Osnovnoj školi "Georgi Stojkov Rakovski" privodi se kraju. Usprkos radovima, nastava se odvija neometano.

 

U popularnoj Bugarskoj školi, po svemu sudeći, uskoro bi se mogli pohvaliti i novim krovom i sanitarnim čvorovima jer je u planu i njihova obnova.

Kako je objasnio direktor škole Dušan Mišljenović, zamjena stolarije je počela 10. avgusta i biće završena za 15 dana.

- Zbog velikog obima posla radove nismo uspjeli da završimo na vrijeme, pa je u utorak bio sporan i početak nastave, o čemu smo obavijestili i nadležno ministarstvo. Međutim, uz velike napore uspjeli smo da stvorimo minimalne uslove za nastavu i ona je počela 1. septembra - rekao je Mišljenović dodajući da je završeno 70 odsto posla. 

Dodao je da su na školi staroj više od 40 godina do sada rađene samo manje sanacije, odnosno, onoliko koliko su to mogućnosti dozvoljavale.

- Zbog starosti objekta kao ustanova smo se kandidovali na razne projekte, a sve kako bismo došli do investitora. Nakon stolarije nastavićemo da tražimo novac i za sanaciju krova i sanitarnih čvorova. Time bismo stvorili optimalne uslove za učenike, a smatram da smo to svojim dosadašnjim rezultatima i zaslužili - rekao je Mišljenović.

Dodao je da je u toku raspusta škola vlastitim sredstvima sanirala i fiskulturnu salu.

- Ove godine u našoj školi nastavu pohađaju 834 đaka, za 32 više nego lani, odnosno upisali smo jedno odjeljenje prvačića više, što je za svaku pohvalu - istakao je Mišljenović.

Jedna od učenica šestog razreda je izjavila da je s nestrpljenjem čekala početak školske godine i da je radovi na školi ne ometaju u praćenju nastave.

- Iskreno, bila sam se rastužila kada sam čula da radovi u školi nisu završeni i da će možda raspust biti produžen za sedam dana. Najviše zbog školskih drugara, jer su mi jako nedostajali, ali, na sreću, do toga nije došlo - rekla je uz osmijeh ova učenica.

Šargovac

Ove godine novi krov, fasadu i stolariju, između ostalog, dobila je i OŠ "Đura Jakšić" u naselju Šargovac, a 130.000 maraka u te namjene izdvojio je Razvojni fond Ujedinjenih nacija. Krov na ovoj školi je prokišnjavao. Kada je padala kiša, čistačice su morale da postavljaju kante, zbog čega su i zidovi bili puni vlage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana