Машински техничари из Бањалуке, генерација 1983/87. обиљежили 30 година матуре: Час школских успомена

Ј. П.
Машински техничари из Бањалуке, генерација 1983/87. обиљежили 30 година матуре: Час школских успомена

Бањалука - Машински техничари, генерација која је од 1983. до 1987. похађала тадашњу Металску школу, прославила је минулог викенда 30 година матуре.

Више од 40 колега из ђачких клупа стигло је из Енглеске, Њемачке, Шведске, Хрватске и градова у БиХ да би се присјетили младости, првих љубави, несташлука, покоје јединице  и неоправданог часа. У амфитеатру Техничке школе, у присуству неколико професора одржан је час школских успомена.

- Вријеме је најбољи свједок и из ове перспективе може се рећи да смо били добра генерација. Многи од нас су данас угледни привредници, професори на факултетима, инжењери, менаџери, новинари... Животни путеви су нас одвели на све стране свијета па се тако можемо дичити да је дио нас један Драшко Коврлија који је успјешну пословну каријеру изградио у САД, бивши рукометаш Борца и репрезентативац Југославије Давор Перић који је данас тренер у Белгији, угледни привредник Саша Тривић - казала је један од организатора окупљања Милица Бабић.

Анегдоте и успомене препричаване су на незаобилазном слављу које је трајало дуго у ноћ.

- Најважније од свега да нас пословне обавезе и раздаљина нису раздвојили јер другарство стечено у ђачкој клупи је за читав живот - истакла је Бабићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана