Купање на “Аквани” почиње 29. маја

Весна Поповић
Купање на “Аквани” почиње 29. маја

Бањалука - Овогодишња сезона купања у једином градском воденом парку “Аквана” почеће 29. маја.

Потврдио је то “Гласу Српске” директор Јавног предузећа “Аквана” Ведран Митровић.

- Жељно чекамо да нам дођу први купачи и да наш водени парк оживи послије паузе од скоро девет мјесеци - казао је Митровић.

Он је најавио поскупљење дневних улазница за једну марку. 

- Ове сезоне цјелодневна карата ће коштати пет марака, умјесто досадашње четири. Посјетиоци који дођу послије 12 часова мораће да за карту издвоје четири, а они који пожеле да се купају послије 16 часова три марке - рекао је Митровић.

Додао је да се, поред појединачних карата, у продаји налазе и пакети са више улазака, који ће бити јефтинији ако се купе прије почетка сезоне купања.

- Цијена сезонских улазница у претплати биће умањена до 20 одсто, па ће 10 улазака, умјесто 35 КМ, коштати 28 КМ, 20 улазака 48 КМ, умјесто 60 КМ, 30 улазака 64 КМ, умјесто 80 КМ, а за неограничен број улазака 80 КМ, умјесто 100 КМ - додао је Митровић.

Нагласио је да цијена сезонских улазница за ученике основних и средњих школа у претпродаји до 31. маја износи 55 КМ.

Додао је да су за почетак овогодишње сезоне купања за посјетиоце припремили посебно изненађење.

- Београдска рок група “Ван Гог” ће концертом на “Аквани” 29. маја практично пресјећи траку за отварање сезоне купања у нашем воденом парку - прецизирао је Митровић.

Подсјетио је да је прошла година била најлошија за Јавно предузеће “Аквана” од њеног оснивања и да ове очекују боље пословне резултате.

- Почев од мајских поплава које су катастрофално утицале на цијели град, па до катастрофално лоших временских прилика са само неколико сунчаних дана, све се то одразило на пословање “Акване”. На крају је све завршено бујичним поплавама у августу, када је поплављен Градски олимпијски базен. Није био у функцији два мјесеца, али смо великим напорима успјели да га оспособимо - рекао је Митровић.

Бањалучани с нестрпљењем очекују почетак сезоне купања.

- Надам се да ће ове године бити више сунчаних дана јер лани због честих падавина нисам успјела ниједном отићи на базен - рекла је Кристина Новаковић.

Концерт

Послије шест година “Ван Гог” ће одржати концерт у Бањалуци. Улазнице ће коштати 10 КМ. Наћи ће се у продаји од 15. маја, а заинтересовани ће их моћи купити у “Аквани” и на Тргу Крајине.

 

Пакети карата за 2015.

 

                                   Прије сезоне            У сезони

10 улазака                     28 КМ                        35 КМ

20 улазака                     48 КМ                        60 КМ

30 улазака                     64 КМ                         80 КМ

неограничено               80 КМ                        100 КМ

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана