I Hemofarm poklanja igralište djeci

Vesna Popović
I Hemofarm poklanja igralište djeci

Banjaluka - Kompanija "Hemofarm" pokloniće djeci i gradu novo igralište, koje će biti izgrađeno u ulici Starine Novaka u Obilićevu.

Tako se ovaj proizvođač lijekova i farmaceutskih proizvoda pridružio "Mlijekoproduktu", "Mikrofinu" i kompaniji "Paspalj", koji su obradovali mališane. "Kroacija osiguranje" i "Krajina petrol" takođe će učestvovati u izgradnji igrališta.

Gradonačelnik Igor Radojičić i direktor "Hemofarma" Biljana Marković potpisali su juče ugovor o realizaciji ovog projekta.

- Potpisali smo šest ugovora o donaciji i do sada su izgrađena tri igrališta. Ovim je nastavljena velika akcija izgradnje i rekonstrukcije dječjih igrališta, koju grad sprovodi zajedno sa društveno odgovornim kompanijama - naveo je Radojičić.

Podsjetio je da je grad, kao i u prethodnim slučajevima, obezbijedio zemljište, a kompanija kompletnu opremu.

- Zahvaljujem kompaniji "Hemofarm", koja će pokloniti igralište našim mališanima i siguran sam da će se djeca obradovati što će imati novo mjesto za igru - kazao je Radojičić.

Pozvao je i druge društveno odgovorne kompanije da se uključe u ovu akciju.

Markovićeva je rekla da će u izgradnju igrališta biti uloženo 40.000 KM te da očekuje da će se već idućeg mjeseca mališani moći na njemu igrati.

- Sigurna sam da ne postoji ljepše ulaganje od onog u dječji osmijeh i zbog toga se "Hemofarm" odazvao pozivu gradonačelnika da učestvuje u ovoj akciji - kazala je Markovićeva.

Dodala je da je društvena odgovornost dio poslovne filozofije "Hemofarma" te da će igralište biti izgrađeno u skladu sa savremenim standardima.

- Svjesni smo različitih potreba djece, tako da će se na jednom dijelu ovog igrališta nalaziti i sprave za djecu sa posebnim potrebama - rekla je Markovićeva.

Plata

Igor Radojičić je na pitanje novinara da li v. d. direktora "Toplane" Mićo Milovanović zaslužuje primanja od 8.000 KM rekao da grad ne određuje plate u javnim preduzećima.

- "Toplana" ima regulisan način utvrđivanja plata. Ako je tačno da ima tolika primanja, to nije dobro i radilo bi se o vrlo lošem primjeru, jer se preduzeće nalazi u ogromnim problemima. U svakom slučaju, "Toplana" se nalazi pred reorganizacijom, tako da će i problem upravljanja tim preduzećem biti vrlo brzo riješen - kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana