И Хемофарм поклања игралиште дјеци

Весна Поповић
И Хемофарм поклања игралиште дјеци

Бањалука - Компанија "Хемофарм" поклониће дјеци и граду ново игралиште, које ће бити изграђено у улици Старине Новака у Обилићеву.

Тако се овај произвођач лијекова и фармацеутских производа придружио "Млијекопродукту", "Микрофину" и компанији "Паспаљ", који су обрадовали малишане. "Кроација осигурање" и "Крајина петрол" такође ће учествовати у изградњи игралишта.

Градоначелник Игор Радојичић и директор "Хемофарма" Биљана Марковић потписали су јуче уговор о реализацији овог пројекта.

- Потписали смо шест уговора о донацији и до сада су изграђена три игралишта. Овим је настављена велика акција изградње и реконструкције дјечјих игралишта, коју град спроводи заједно са друштвено одговорним компанијама - навео је Радојичић.

Подсјетио је да је град, као и у претходним случајевима, обезбиједио земљиште, а компанија комплетну опрему.

- Захваљујем компанији "Хемофарм", која ће поклонити игралиште нашим малишанима и сигуран сам да ће се дјеца обрадовати што ће имати ново мјесто за игру - казао је Радојичић.

Позвао је и друге друштвено одговорне компаније да се укључе у ову акцију.

Марковићева је рекла да ће у изградњу игралишта бити уложено 40.000 КМ те да очекује да ће се већ идућег мјесеца малишани моћи на њему играти.

- Сигурна сам да не постоји љепше улагање од оног у дјечји осмијех и због тога се "Хемофарм" одазвао позиву градоначелника да учествује у овој акцији - казала је Марковићева.

Додала је да је друштвена одговорност дио пословне филозофије "Хемофарма" те да ће игралиште бити изграђено у складу са савременим стандардима.

- Свјесни смо различитих потреба дјеце, тако да ће се на једном дијелу овог игралишта налазити и справе за дјецу са посебним потребама - рекла је Марковићева.

Плата

Игор Радојичић је на питање новинара да ли в. д. директора "Топлане" Мићо Миловановић заслужује примања од 8.000 КМ рекао да град не одређује плате у јавним предузећима.

- "Топлана" има регулисан начин утврђивања плата. Ако је тачно да има толика примања, то није добро и радило би се о врло лошем примјеру, јер се предузеће налази у огромним проблемима. У сваком случају, "Топлана" се налази пред реорганизацијом, тако да ће и проблем управљања тим предузећем бити врло брзо ријешен - казао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана