Grad dobija deseti kružni tok

Grad dobija deseti kružni tok 20.10.2018 11:18 | Vesna Popović

Banjaluka - Banjaluka bi uskoro mogla dobiti i deseti kružni tok i to kod budućeg tržnog centra "Delta siti" na ukrštanju istočnog tranzita i ulice Olimpijskih pobjednika, a riječ je o investiciji vrijednoj 2,7 miliona maraka.

 

 

Preduzeće "Putevi RS" nedavno je na svojoj internet stranici objavilo odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za realizaciju ovog projekta u kojoj je navedeno da se ugovor za ove radove dodjeljuje preduzeću "Niskogradnja". Prema informacijama iz tog dokumenta, "Niskogradnja" je ujedno jedina i dostavila ponudu za ovu javnu nabavku, koja je iznosila 2,7 miliona maraka.

- Ponuđač je izabran primjenom kriterijuma najniže cijene - navedeno je u odluci.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve rekli su da je grad uradio projektno-tehničku dokumentaciju za ovaj projekat.

- Proceduru javne nabavke za izbor izvođača radova sprovodili su "Putevi RS", koji i vode ovaj posao i sa kojim smo potpisali sporazum o realizaciji ovog velikog projekta - kazali su u ovom odjeljenju.

Dodali su da će buduća kružna raskrsnica na istočnom tranzitu imati i podzemni prolaz.

- Na taj način ćemo izbjeći prelazak ove, izuzetno frekventne saobraćajnice, a biće izgrađen podzemni prolaz za pješake - kazali su u ovom odjeljenju.

Naglasili su da će nakon gradnje ovog kružnog toka u ovom dijelu grada biti znatno olakšan protok saobraćaja.

Na području Banjaluke ove godine su izgrađene četiri kružne raskrsnice, i to dvije u Aleji Svetog Save, kod zgrada Osnovnog suda i Adiko banke. Izgrađena je po jedna na Rebrovcu kod crkve i na ukrštanju istočnog tranzita sa Bulevarom Desanke Maksimović.

Prethodnih godina je izgrađeno pet kružnih raskrsnica i to dvije na zapadnom tranzitu, prema Petrićevcu i Laušu, zatim sa obje strane Gradskog mosta i jedna montažna na raskrsnici ulica Majke Jugovića i Slobodana Kusturića.

Kočićev vijenac

Gradska uprava planira da do kraja ove godine objavi tender za izgradnju kružnog toka na raskrsnici ulica Isaije Mitrovića i Solunske na Kočićevom vijencu.

Cilj je da ti radovi počnu na proljeće iduće godine, a u gradskom budžetu za ovaj projekat je rezervisano 350.000 KM.

Ostali kružni tokovi

- kod zgrade Osnovnog suda

- kod Adiko banke

- kod crkve na Rebrovcu

- na ukrštanju istočnog tranzita sa Bulevarom Desanke Maksimović

- prema Petrićevcu

- kod Gimnazije

- prije Gradskog mosta

- poslije Gradskog mosta

- ulica Majke Jugovića i Slobodana Kusturića© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica