31. сједница Скупштине града: Притужбе на Центар за социјални рад

Сања Амиџић
31. сједница Скупштине града: Притужбе на Центар за социјални рад

Бањалука - Због многобројних примједби на Центар за социјални рад извјештај о раду ове градске установе није добио потребну већину одборника у наставку засједања 31. сједнице Скупштине града, која је одржана у петак.

Послије жучне расправе, током гласања Клуб одборника Савеза независних социјалдемократа (СНСД) био је суздржан, док су одборници Демократског народног савеза (ДНС) и опозиције били против извјештаја о раду овог центра.

Након изостале подршке замјеник градоначелника Јасна Бркић са дневног реда повукла је план рада ове установе за 2015. годину.

Током расправе одборник СНСД-а Горан Бурсаћ рекао је да су посљедњих мјесеци на рачун рада Центра за социјални рад изнесене бројне притужбе.

- Уколико је тачно да људи у Центру за социјални рад малтретирају дјецу, да има једна издвојена група људи која у Центру прави опструкције и још много тога, ниједна морална особа не може остати имуна на то. Ова установа у што краћем року треба да добије ново руководство како би почело рјешавање проблема који су већ дуго присутни. То је веома важно, поготово због дјеце која зависе од Центра за социјални рад и честитих људи који су тамо запослени - рекао је Бурсаћ.

Одборник ДНС-а Ненад Шибаревић је у име овог клуба рекао да предочени извјештај не садржи социјалну карту која је требало да буде урађена.

- Поред тога, постоји низ других неправилности. Велики број запослених имају превисока примања, а у појединим случајевима, та примања су већа од запослених у републичким институцијама. Исто тако, запосленима се плаћа превоз до три километра, што није по закону - прецизирао је Шибаревић.

Додао је да су то само неки од разлога зашто није подржан овај документ.

Опозиција је жестоко критиковала извјештај о раду Центра.

Одборник Партије демократског прогреса (ПДП) Александар Золак рекао је да је извјештај нетранспарентан и да има низ неправилности које су неприхватљиве.

- У извјештају се не наводи ниједно удружење осим “Нове генерације” којем Центар додјељује средства за рад са социјалним категоријама. Они мјесечно добијају 8.000 КМ. Исто тако, нису наведена имена људи који користе социјалне станове који су у власништву Центра - казао је Золак.

Усвојене тачке

Усвојен извјештај о раду Банског двора

Усвојен извјештај о раду Дома здравља

Усвојен извјештај о раду Радничког универзитета

Усвојен извјештај о раду Спортске дворане “Борик”

Прихваћен извјештај о раду и план рада ових институција

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана