Srdačan susret srpskih i hrvatskih predstavnika na Evroviziji

Agencija
Srdačan susret srpskih i hrvatskih predstavnika na Evroviziji

Dan nakon prve probe za nastup na ovogodišnjoj "Pjesmi Evroviziji", srpski predstavnici, grupa "Sanja Ilić & Balkanika" obišli su Lisabon u društvu nekoliko delegacija i izvođača koji će nastupiti u prvoj i drugoj polufinalnoj večeri ovog takmičenja, 8. i 10. maja u Areni Altis.

Posebno srdačan susret bio je sa delegacijom Hrvatske, koju će ove godine predstavljati Franka sa pjesmom "Crazy".


Poznati hrvatski producent Branimir Mihaljević, koji je i autor pjesme "Crazy", nakon više godina susreo se sa Sanjom Ilićem, čiji je album "Delta project" izdvojio kao jedan od onih koji su značajno uticali na njega kao muzičara.

Mihaljević i Ilić poželjeli su sreću jedan drugome i izrazili nadu da će se ove godine u velikom finalu "Pjesme Evrovizije" naći i Srbija i Hrvatska.

Dio zvaničnog obilaska grada bila je posjeta jednoj od čuvenih lisabonskih atrakcija - "Okeanarijumu", u kome je predstavljeno preko 5.000 vrsta biljnog i životinjskog svijeta Atlantskog okena koji okružuje Portugal.

Obilazak najvećeg akvarijuma u ovom dijelu Evrope pjevači grupe "Sanja Ilić i Balkanika" proveli su u društvu predstavnika Bijelorusije Nikite Aleksejeva, koji će nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri "Pjesme Evrovizije".

Srpski predstavnici dan završavaju uz vokalne i koreografske probe pripremajući se za drugu probu koja će se održati 4. maja.

Portugal i Lisabon za sada su se pokazali kao odlični domaćini gostima iz cijele Evrope i Australije, a izvođačima i delegacijama omogućeni su dobri uslovi za rad i prezentaciju svega što su proteklih mjeseci pripremali za "Pjesmu Evrovizije", koju će tokom TV prenosa pratiti stotine miliona gledalaca širom svijeta, navedeno je u saopštenju RTS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana