Kraftverk priredio neviđen audio-vizuelni performans u Beogradu

Kraftverk priredio neviđen audio-vizuelni performans u Beogradu 25.02.2018 12:28 | Srna

Beograd - Jedan od najznačajnijih bendova u istoriji muzike, elektro-pioniri "Kraftverk", nastupili su pred punom beogradskom "Arenom", ostavivši ljubitelje njihovog zvuka bez daha prilikom izvođenja impresivnog audio-vizuelnog performansa u trodimenzionalnom formatu.

Članovi "Kraftverka" sinoć su publici u Areni priredili audio-vizuelni šou do sada neviđen na ovim prostorima, koji osim vrhunskog zvuka odlikuje i najsavremenija 3-D tehnologija, omogućavajući potpuno uživanje u ovom audio-video spektaklu.


Nastup "Kraftverka" desio se nakon izuzetno uspješne svetske turneje 3-D koncerata ove veoma uticajne njemačke grupe.

Spajajući muziku i performans, "Kraftverk" 3-D koncerti predstavljaju potpuno umjetničko djelo.

Multimedijski projekat "Kraftverk" pokrenuli su 1970. godine Ralf Hiter i Florijan Šnajder. Postavili su svoj elektronski "Kling Klang" studio u Dizeldorfu, u Njemačkoj, gdje su osmislili i producirali sve "Kraftverk" albume.

Do sredine sedamdesetih godina prošlog vijeka grupa "Kraftverk" ostvarila je međunarodnu slavu na osnovu svojih revolucionarnih elektronskih "zvučnih krajolika" i muzičkih eksperimenata sa robotikom i drugim tehničkim inovacijama.

Svojim vizijama budućnosti, grupa "Kraftverk" stvorila je zvučnu podlogu za digitalno doba 21. vijeka.

Njihove kompozicije, koje koriste inovativne tehnike, sintetičke glasove i kompjuterizovane ritmove, imale su ogroman uticaj na međunarodnom nivou i u čitavom nizu muzičkih žanrova - od elektro muzike do hip-hopa, od tehna do sintpopa.

Vrhunska produkcija koja prati "Kraftverk" na turneju dolazi sa konvojem kamiona opreme i 18 metara širokim video zidom, uz razglasnu i rasvjetnu opremu što obećava jedinstven i neponovljiv koncertni doživljaj za koji će posjetioci na ulazu u dvoranu dobiti 3-D naočale.

Nakon Beograda, "Kraftverk" će večeras nastupiti u sarajevskoj "Skenderiji".© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica