Kolona u Jablanici inspiracija za pjesmu “Indigo” VIDEO

A. M.
Kolona u Jablanici inspiracija za pjesmu “Indigo” VIDEO

Banjalučki bend “Tibor&Baš Čelik” promovisao je svoj drugi singl i spot “Indigo” u prepunom klubu “Rok simfonija” u Banjaluci.

Budući da je njihova prva autorska pjesma “Za Ezru”, koja je objavljena pod okriljem izdavačke kuće “Akvarijus rekords” iz Hrvatske, zainteresovala publiku, ali i stručnu kritiku, radoznalost da vide u kojem smjeru će ovaj bend nastaviti svoj rad vidjela se na promociji i njihove druge pjesme i spota.

Umjetnike za stvaranje, između ostalog, inspirišu događaji iz svakodnevice. Tako je, kako kaže frontmen benda Tibor Tišma, pjesma nastala u jednoj neobičnoj kolonici kod Jablanice.

- Prošle godine, na putu kući sa mora pred Jablanicom, ostali smo u ogromnoj koloni auta. Neki su bili vidno uznemireni zbog situacije u kojoj su se našli, dok su drugi, bez obzira na čekanje i kolonu, bili raspoloženi i spremni na druženje. I tu se vrlo brzo našla kafa iz termos-boca, voda, pa i pivo neke vesele ekipe iz Novog Sada - priča Tišma događaje iz kolone.

Najjači utisak je ostavila, kaže on, jedna starija gospođa sa vidno razjarenim mužem koja je sigurno više puta ponovila: “Pa kako ćemo u Neum?”

- “Neum gospođa” i ekipa Novosađana su me takođe inspirisali za ovu pjesmu - otkriva Tibor.

Na spotu je radio sa Sarom Čorbić, koja je režirala, i Goranom Ratkovićem Gogsonom, koji je snimao i montirao materijal.

- Sve je snimljeno iz jednog kadra, pa je bio izazov izračunati i organizovati kada ko ulazi i izlazi iz kadra, prateći tempo pjesme. U snimanju je učestvovalo mnogo prijatelja, kojima se ovim putem mnogo zahvaljujem - rekao je Tibor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana