“Američki bogovi” dobili treću sezonu

Milanka Mitrić
“Američki bogovi” dobili treću sezonu

Publika nastavlja da poštuje oltar “Američkih bogova” i drago nam je što imamo mogućnost da objavimo da će ova fantastična serija postati još bolja. Sa Čarlsom na čelu, doprinosom Nila Gejmena i talentom posvećene ekipe i glumaca serija će nastaviti da prikazuje vizije i ideje viđene u romanu.

Rekao je ovo predsjednik programa televizijske kuće “Stars” Karmi Zlotnik, koji je najavio i da je pomenuta serija obnovljena za još jednu sezonu.

Prva epizoda druge sezone serije “Američki bogovi”  premijerno je prikazana prije nekoliko dana, a pored obnove za novu sezonu, serija će dobiti i novu ekipu koja će krojiti kreativni put serije u ovoj sezoni. Seriju, koja je adaptacija istoimenog romana Nila Gejmena, 2017. godine su počeli da razvijaju Brajan Fuler i Majkl Grin, da bi nakon obnove za drugu sezonu napustili svoje pozicije usmjeravanja i stvaranja serije, iz kreativnih razloga, ali i zbog premašenog budžeta. Nakon njih, na seriji je radio Džesi Aleksander, ali je on napustio rad na seriji sredinom druge sezone.

Za treću sezonu glavna osoba koja će biti zadužena za rad na seriji, usmjeravanje i poboljšavanje je scenarista i producent Čarls Igli.

Čarls Igli je svijetu poznat kao osoba koja je radila na prvoj sezoni serije “The Walking Dead”, na “Netfliksovoj” seriji “Hemlock Grove”, trećoj i četvrtoj sezoni “Dekstera”, ali i na “The Sheldy”, za koji je napisao deset epizoda.

Nil Gejmen je zadovoljan najnovijim izborom predvodnika adaptacije, te je s njim već razgovarao o momentima značajnim za seriju i njen razvoj u nadolazećim sezonama.

- Oduševljen sam što su “Američki bogovi” dobili treću sezonu, a još više sam oduševljen što ću imati priliku da radim sa Čarlsom Iglijem. On je najbolji saučesnik u zločinu. Već nekoliko sedmica radimo na oblikovanju sezone i zadovoljan sam što ima priliku da nosi baklju “Američkih bogova” s ponosom - kazao je Gejmen.

Druga sezona se sastoji od osam epizoda koje će biti emitovane do 28. aprila. U glavnim ulogama su: Riki Vitl, Emili Brauning, Krispin Glover, Brus Lengli, Ijan Mekšejn, Orlando Džouns i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana