CSKA poslije drame do F4 u Beogradu

B92
CSKA poslije drame do F4 u Beogradu

Košarkaši CSKA treći su učesnici Fajnal-fora Evrolige koji se ove godine održava u Beogradu.

'Armejci' su u četvrtom meču savladali Himki sa 89:88 i sa 3:1 plasirali se među četiri najbolje ekipe.

Utakmica u Moskvi donijela je mnogo uzbuđenja i neizvijesnosti. CSKA je sredinom treće četvrtine imao prednost od 17 poena, ali je Himki predvođen Aleksejem Švedom i Stefanom Markovićem uspio da sustigne, a čak i preokrene rezultat, međutim, u finišu mu je nedostajalo sreće.

U posljednjih 20 sekundi utakmice ušlo se pri rezultatu 87:87, a napad je Himki. Ekipa Dimitrisa Itudisa je odmah po izvođenju lopte faulirala Entonija Gila koji je potom s linije za slobodna bacanja imao polovičan učinak.

Himki je odlučio da brani posljednji napad, ali u tome nisu bili uspješni, pošto je Kori Higins na 5,6 sekundi pogodio za dva. Domaćin je potom brzo izveo loptu, što je na drugoj strani donijelo lake poene Čarlsu Dženskinu, ali su oni poništeni, jer je zapisnički sto načinio grešku prilikom puštanja vremena što je žestoko iznerviralo trenera Jorgosa Barcokasa.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Higins sa 20 poena, dok je Aleksej Voroncevič dodao 15, a jedan manje ubacio je Serhio Rodriges.

U ekipi Himkija istakao se Šved sa 36 poena, dok je jedino još Džejms Anderson imao dvocifren učinak od 10 poena. Stefan Marković postigao je devet poena, uz tri skoka i dve asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana