Umičević legalno izabrani predsjednik

Dušan Repija
Umičević legalno izabrani predsjednik

Banjaluka - Marinko Umičević je izabran legalno na mjesto predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske, potvrdio je Osnovni sud u Banjaluci.

Ovom odlukom trebalo bi da je stavljena tačka na višemjesečnu farsu u kojoj su učestvovale dvije polarizovane strane. Naime, Umičević je izabran na Skupštini u Doboju 16. juna sa 35 glasova delegata, da bi 15 dana kasnije drugi dio članova Skupštine u Banjaluci izabrao Damira Ćopića. Kako su obje strane tvrdile da je njihovo zasjedanje legalno, a ono drugo nije, slučaj je završio na sudu i u petak dobio rasplet.

- Od početka smo tvrdili da smo u pravu, a konačno je stigla i potvrda. Nije mi jasno zašto su ljudi okupljeni oko sad već bivšeg rukovodstva pravili lakrdiju kad su znali da nisu postupali po važećem statutu. Krivo mi je što smo izgubili dva mjeseca dragocjenog vremena. Mogli smo da tražimo sponzora koji bi klubove bar oslobodio plaćanja troškova službenih lica. Sada imamo manje vremena, ali se nadam da ćemo do početka liga uspjeti da pronađemo nekoga ko će snositi troškove - rekao je Umičević.

On se nada da će primopredaja dužnosti biti izvršena u što kraćem roku, možda već u ponedjeljak ili utorak.

- Odmah poslije toga sazvaćemo sjednicu Upravnog odbora i napraviti plan rada. Jasno je da vrlo brzo moramo raspisati konkurs za generalnog sekretara, a odmah potom angažovati revizorsku kuću koja će prečešljati sve papire u posljednjih deset godina i utvrditi stvarno stanje u kojem se savez nalazi - rekao je Umičević.

Bivši predsjednik RS RS i, kako stvari stoje, nesuđeni novi predsjednik Skupštine Zdravko Miličević nije želio da komentariše odluku suda.

  • Još nismo dobili odluku i ne bi bilo ozbiljno da ovako napamet tumačim napisano - kratko je rekao Milićević.

Borac nije nosilac

Rukometni klub Borac m:tel neće biti nosilac na žrijebu za drugo kolo Čelendž kupa 17. jula. Banjalučani su tom odlukom EHF-a saznali i ko su im potencijalni protivnici, a najteži mogući su austrijski Bregenc i norveški Arendal. Rivali im mogu biti i Jedinstvo (Crna Gora), Priština (Kosovo), Parnasos Strovolu (Kipar), Olimpus (Moldavija), Livingston (Velika Britanija), Talin (Estonija), Presano (Italija), Viljnus (Litvanija), Telavi (Gruzija), Mašeka Mogiljev (Bjelorusija), Diken (Finska), Baku (Azerbejdžan), Riga (Letonija) te Diomidis Argus (Grčka).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana