Trkulja i Čelica podigli tri pehara

Siniša Kotaraš
Trkulja i Čelica podigli tri pehara

Novi Sad - Rukometaši Vojvodine nastavili su dominaciju u Srbiji pa su dva kola prije kraja plej-ofa, pobjedom nad Partizanom u Beogradu (31:23), osigurali titulu šampiona.

Novosađani su već sedmi put zaredom prvaci države, a ako se tome dodaju i pehari namijenjeni osvajačima Superkupa, odnosno Kupa Srbije, onda je potpuno jasna dominacija “lala”. Uz to, Vojvodina je i u okviru SEHA lige osvojila šesto mjesto, što joj je najbolji plasman otkako je član ovog takmičenja. Pun doprinos uspjesima Novosađana dala su i dvojica rukometaša iz Republike Srpske, Duško Čelica i Goran Trkulja.

- Došao sam u Vojvodinu kao posljednje pojačanje i moram reći da mi se odmah svidjela ta njihova ideja i visoke ambicije. I nisam se pokajao nijedne sekunde. Sve je bilo onako kako treba da bude u vrhunskom klubu. Igrao sam u Zagrebu i uz njega, Vojvodina je, po meni, najbolje organizovani klub na području bivše Juge. Stvarno je lijepa priča i volio bih da potraje što duže - istakao je Čelica.

Iskusni bek kaže da su “lale” u okviru SEHA lige mogli da naprave i malo bolji rezultat da nije bilo prevelikog respekta prema rivalima.

- Mlađi saigrači su u ligu ušli sa dozom strahopoštovanja prema Vardaru, Zagrebu, Steaui... i dok su se navikli izgubili smo nekoliko bodova. Ipak, i ovaj rezultat je vrijedan poštovanja pa je šesto mjesto u ovakvoj konkurenciji za mene ravno prvom - tvrdi Čelica.

Korpulentni pivot Goran Trkulja, kaže kako na početku sezone baš i nije izgledalo da će Vojvodina biti toliko dominantna.

- Ostali rivali su se potrudili da nam otežaju put do titule, tako da je sve to na početku bilo neizvjesno. Željezničar se silno pojačao, a imao je i Veselina Vujovića na klupi, Metaloplastika je prijetila sa mladom i odličnom ekipom, baš kao i uvijek neugodni i iskusni tim pančevačkog Dinama. Ipak, uspjeli smo da odolimo svim protivnicima, stabilizujemo ekipu i formu i osvojimo sve trofeje. Uz to, imali smo atmosferu u kojoj za cijelu sezonu nije bilo nijednog, pa ni najmanjeg konflikta. Takav odnos među nama morao je da donese rezultat - naglasio je Trkulja.

 

Što stariji to bolji

Prije nego što će stići u Novi Sad Duško Čelica je proveo polusezonu u redovima Slavije iz Istočnog Sarajeva.

- Kao igrač Hapoel Rišona doživio sam povredu i kada sam se oporavio, u dogovoru sa Izraelcima sam otišao u Slaviju kako bih se što prije oporavio. Međutim, na kraju sezone se nismo dogovorili o nastavku saradnje i onda je došao poziv iz Novog Sada. U Vojvodini sam se potpuno vratio rukometu i doživio sam već nekoliko puta da mi kažu kako sada igram bolje nego prije - rekao je Čelica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana