Trijumf Igokee iz četvrtog pokušaja

Milan Zubović
Trijumf Igokee iz četvrtog pokušaja

Laktaši - Tek u četvrtom pokušaju košarkaši Igokee uspjeli su da pobijede Zrinjski, kojem nisu dozvolili da drugi put slavi u Laktašima ove sezone.

Domaći tim trijumfovao je ubjedljivim rezultatom 80:59 u drugom meču finalne serije plej-ofa Lige BiH i izjednačio rezultat na 1:1. Šampion će postati ekipa koja prva stigne do tri pobjede, dok će naredni susret biti igran sutra u Mostaru. Gosti su bili bolji u uvodnoj četvrtini utakmice, kada su vodili s osam poena prednosti, ali su onda domaći sredinom drugog perioda preuzeli konce igre u svoje ruke, preokrenuli rezultat, uvećavali razliku i na kraju zasluženo slavili. Bitan detalj susreta desio se u drugoj četvrtini, kada se povrijedio igrač gostujuće ekipe Tori Marej i više se nije vraćao na parket.

- Imali smo ideju na ovoj utakmici i mnogo bolje smo igrali nego u ranijim susretima. Možda nismo dobro krenuli na samom početku, ali smo vrlo brzo uhvatili ritam i većim dijelom utakmice kontrolisali igru i rezultat te na kraju zasluženo trijumfovali. Pobjeda nam mnogo znači jer smo produžili seriju, ali ima još mnogo da se igra. Ne odustajemo od želje da odbranimo trofej i idemo u Mostar da napravimo brejk koji bi anulirao prednost domaćeg parketa koju ima Zrinjski te onda pred svojim navijačima da dođemo do titule - rekao je trener Igokee Žarko Milaković.

Turnir

Juniori Igokee stigli su u Moskvu, gdje će nastupiti na ISB Kupu od 18. do 24. maja. Osim mladog tima iz Aleksandrovca, na turniru će nastupiti još dva ruska kluba, kao i 13 inostranih ekipa. Izabranici trenera Darka Trkulje nalaze se u grupi sa poljskom i izraelskom ekipom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana