Obradović sjajan i u 40. godini

Siniša Kotaraš
Obradović sjajan i u 40. godini

Banjaluka - Iskusni desni bek, dugogodišnji prvotimac i kapiten Borca m:tel Branislav Obradović (39), prije dvije godine je odlučio da prekine sa aktivnim igranjem rukometa.

Po završetku sezone je razdužio opremu u Borcu, a onda se pojavila ponuda mađarskog ligaša Komla iz Pečuja koja ga je “odgovorila”  od penzije. Dvije godine kasnije Obradović je i dalje član ovog tima sa kojim je produžio saradnju za još jednu sezonu.

- Zaista sam najozbiljnije razmišljao o kraju karijere, iako sam imao još nekoliko ponuda. Na kraju se pojavio Komlo i odlučio sam se za njih najviše zbog toga što su blizu Banjaluke i mogu mnogo češće da dolazim kući. Osim toga, mađarska liga je veoma kvalitetna tako da još uživam u igri - istakao je Obradović.

U Mađarskoj je na snazi pravilo da u jednoj ekipi može da igra najviše pet stranaca, a u Komlu su sva petorica bili sa područja bivše Jugoslavije.

- Saigrači su mi dva momka iz Metkovića, Srećko Jerković i Ante Granić, nekadašnje lijevo krilo Lovćena sa Cetinja Igor Marković, te Filip Sunajko iz Bezdana. Ima u Mađarskoj dosta rukometaša sa naših prostora, susrećemo se na utakmicama, a ja se najčešće čujem sa Vladimirom Vranješom i Goranom Trkuljom - kaže Obradović.

Komlo je šampionat završio na petom mjestu, odmah iza “velike četvorke”, Vesprema, PIK Segeda, Tatabanje i Balatona, a osvojio je i Liga kup.

- Sezona je u klubu ocijenjena kao uspješna, čak je peto mjesto više vrednovano nego osvajanje Liga kupa. Sada bi trebalo da igramo EHF kup što smo po plasmanu i zaslužili, i u Pečuju su zaista raspoloženi da nakon dugo vremena ponovo izađu u Evropu. To još nije zvanično potvrđeno, ali se nadam da će na kraju sve biti u redu - rekao je Obradović.

Iako je pomenuta četvorka i dalje u vrhu, mađarski rukomet polako, ali sigurno postaje sve ujednačeniji.

- Tamošnja liga je dosta zahtjevna, pogotovo fizički i za svaki osvojeni bod dres se mora dobro oznojiti. Bukvalno, svako svakoga može da pobijedi, pa su čak i ovi najjači znali da izgube od ekipa sa dna tabele - pojasnio je Obradović.

Naravno, nezaobilazna tema razgovora je i Borac u kojem je proveo najveći dio karijere.

  • Bio sam veoma ponosan kada su, nakon mog odlaska, osvojili šampionsku titulu što je, sa onako iskusnom ekipom i bilo očekivano. Međutim, prošle godine su podmladili ekipu i osvajanje Kupa BiH je veliki uspjeh. Borac sada ima dosta mladih igrača, a da li će uspjeti, zavisiće najviše od njih samih - kategoričan je Obradović.

Nikad ne reci nikad

Korpulentni ljevak osvrnuo se i na kraj karijere koji je već nekoliko puta prolongirao.

- Mislio sam da ću sa prvom odigranom godinom u Mađarskoj završiti sa igranjem, ali sam ostao još jednu, a sada potpisao i treći ugovor. Zato neću ništa da pričam, dobro se osjećam, povrede su me kroz karijeru zaobišle i zašto da ne, možda odigram i četvrtu sezonu. Nikad ne reci nikad - ostao je Obradović tajanstven.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana