Milosavljević 14 mjeseci van rukometa

Dušan Repija
Milosavljević 14 mjeseci van rukometa

Banjaluka - Takmičarska komisija Rukometnog saveza BiH nije usvojila žalbu Rukometnog kluba Lokomotiva, pa je suspenzija od 14 mjeseci van rukometa treneru Brčaka Žikici Milosavljeviću ostala na snazi.

Razumljivo, u Lokomotivi su ogorčeni ovakvom odlukom, baš kao što su bili iznenađeni kada je komesar Premijer lige Zdenko Alpeza i “odrezao” kaznu proslavljenom rukometašu koji tokom karijere, a ni od kada je postao trener nije imao nijednu jedinu mrlju. Milosavljeviću se na teret stavlja da je udario delegata Damira Gadžu po završetku utakmice sa Goraždem, koja je Alpezinom odlukom i poništena. Nekada najbolji krilni rukometaš svijeta tvrdi da je odgurnuo Gadžu, a više puta je ponovio da je svjestan greške i iskreno se pokajao.

- Naravno da smo razočarani, ali ne možemo reći ni da smo očekivali nešto specijalno. Ipak, ovo je procedura koju smo morali da ispoštujemo kako bi se predmet našao i pred članovima Upravnog odbora. Pravo i pravda, nažalost, nisu isti pojam, ali se nadamo da će na kraju pobijediti pravda - rekla je direktorica Lokomotive Zvjezdana Nedić.

U takvom ambijentu Brčaci će pokušati da iznenade drugoplasiranu Gračanicu (subota, 19 časova), a ukoliko uspiju, zadržaće šansu da uhvate sedmo mjesto i plej-of.

Takvom raspletu nadaju se i rukometaši Borca koji bi eventualnom pobjedom nad Zrinjskim (nedjelja, 18) prišli Gračanici na bod zaostatka.

- Tempo je takav kakav je, ali nema kukanja. Naravno da smo favoriti i da se nadamo pobjedi protiv ekipe koja može da napravi problem ukoliko ne budemo na prepoznatljivom nivou - rekao je golman Banjalučana Bojan Ljubišić.

Derventu će u nastavku prvenstva predvoditi nekadašnji trener Nebojša Kljajić, koji je dobio povjerenje Upravnog odbra nakon što je smijenjen Milorad Bjelošević. Već na startu novog mandata imaće težak posao jer Dervenćani idu na noge Leotaru (subota, 20).

Ostali parovi 18. kola, subota: Slavija - Sloga (GV) (17), Sloga (D) - Bosna (V) (19), Lokomotiva - Gračanica (19), Konjuh - Goražde (19), Maglaj - Vogošća (19), Leotar - Derventa (20).

Selak: Uvreda

Član Upravnog odbora Borac m:tela Goran Selak smatra da je odluka Ministarstva civilnih poslova BiH da odbije pomoć ovom klubu za organizaciju mečeva četvrtfinala Čelendž kupa sa CSM Bukureštom apsurd i uvreda za sve sportiste Republike Srpske.

- Nažalost, ništa neobično kada je u pitanju Sarajevo i klubovi iz Republike Srpske, ali razlog koji su naveli je apsurdan i uvredljiv. Po njima, Borac je trebalo da najavi ulazak u četvrtfinale Čelendž kupa da bi dobio pomoć koju klubovi iz FBiH dobijaju bez problema - poručio je Selak.

Da podsjetimo, isto ministarstvo je prošle godine nagradilo Zrinjski sa 30.000 maraka za ulazak u prvo kolo istog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana