Lorbek sreću traži u Olimpiji

Milan Zubović
Lorbek sreću traži u Olimpiji

Laktaši - Domen Lorbek nije više član Igokee. Poslije samo pola sezone Slovenac je sporazumno raskinuo ugovor sa rukovodstvom kluba i vratio se u Olimpiju, iz koje je stigao prošlog ljeta.

Razlog raskida saradnje je nezadovoljstvo uprave slabijim igrama koje je Lorbek pružao tokom prvog dijela sezone. On je četvrti igrač koji je stigao na početku sezone, a prije njega otišli su Orlando Vilijams, Trej Kel i Džimi Gevin, čijim igrama uprava takođe nije bila zadovoljna. Tokom karijere Lorbek je nastupao za Triglav, Helios (u dva navrata), Estudijantes, Beneton, Kahasol, Lagun Aro, Avelino, Krku, Gazijantep, Kantu, Betis i Olimpiju (u dva navrata). Igokea će bez njega u subotu (21) gostovati kod Mege u Sremskoj Mitrovici nakon dva poraza, od Partizana i Zadra.

- Lorbek je otišao i sada ćemo malo zbiti redove. Tokom sedmice bili smo svi u treningu i treba da dignemo formu jer imamo kvalitetnih igrača kojima možemo odgovoriti na igru protivnika. Mega je skup najtalentovanijih igrača sa ovih prostora koji će biti oslabljeni neigranjem Goge Bitadzea, ali ne smijemo razmišljati o njegovom izostanku, već moramo da odgovorimo zahtjevima koje nismo ispunjavali na prethodne dvije utakmice. Idemo poslije dva teška poraza u kojima nismo pokazali ništa u odbrani, koju smo jako loše igrali i sada ćete vidjeti reakciju ekipe - izjavio je trener Igokee Žarko Milaković.

Za novi-stari klub Lorbek bi trebalo da igra u nedjelju protiv Mornara.

- Veselim se povratku u Olimpiju koja je najveći slovenački klub i nisam previše razmišljao o vraćanju. Moramo razmišljati o svakoj utakmici posebno i graditi igru iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, te napredovati kao ekipa. Vjerujem da ću svojim iskustvom pomoći mladim igračima pri njihovom napretku - rekao je Lorbek.

 

Parovi

U 12. kolu sastaju se, petak: Zadar - FMP (20). Subota: Cibona - Crvena zvezda (17), Partizan - Cedevita (19), Mega - Igokea (21). Nedjelja: Mornar - Olimpija (17). Ponedjeljak: Krka - Budućnost (18).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana