Igokea poslala poruku izazivačima

Milan Zubović
Igokea poslala poruku izazivačima

Laktaši - Košarkaši Igokee bili su siloviti na startu Lige za prvaka i ubjedljivom pobjedom nad Širokim (91:63) na najbolji način započeli takmičenje.

Nekad veliki rival iz Širokog Brijega koliko-toliko držao se samo u prvih deset minuta, a pitanje pobjednika praktično je bilo riješeno u drugoj četvrtini jer je domaćin na veliki odmor otišao sa velikih 20 poena razlike, dok su u drugom poluvremenu šansu dobili igrači iz juniorskog pogona koji su priključeni prvom timu.

- Očekivali smo malo lakšu utakmicu jer smo igrali izuzetno jaku ABA ligu, pa smo sada na nižem nivou. To nas nije zavaralo i na terenu smo pokazali da smo kvalitetniji tim. Evidentno je da ih nismo nimalo potcijenili, već smo ozbiljno odigrali meč i idemo ka odbrani titule. Kod kuće bi trebalo da dobijemo sve mečeve sa što većom razlikom, da bi nas ostale ekipe shvatile ozbiljnije, kao i da u slučaju eventualnog poraza imamo prednost domaćeg terena - izjavio je krilni centar Igokee Nikola Jevtović.

Pohvalio je igru mladih Dalibora Ilića i Nemanje Nikolića, koji su dobili minutažu od trenera Dragana Bajića.

- Ovo je idealna prilika za njih da se pokažu u seniorskoj konkurenciji i sami izbore za veću minutažu već ove sezone, dok će u narednim klub imati velike koristi od njih. Dali su svoj maksimum, ali se vidi nedostatak iskustva, iako smo svi zadovoljni njihovim učinkom - dodao je Jevtović.

Narednu utakmicu ekipa iz Aleksandrovca odigraće iduće subote i to će biti veliki ispit za Bajićevu četu jer gostuje vicešampionu Bosni Rojal. Prva tri kola Lige za prvaka biće igrana svakih sedam dana, pa će onda krenuti po ubrzanom sistemu, te će tokom sedmice biti igrana dva meča. Veliku pobjedu upisali su Sparsi u gradskom derbiju protiv Bosne Rojal, koju su pobijedili sa 73:62, dok je Kakanj priredio malo iznenađenje protiv Zrinjskog i slavio rezultatom 81:76. Za Mostarce je debitovao nekadašnji NBA igrač Tori Marej, koji je ubacio sedam poena za 23 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana