Igokea počela operaciju „Jadran“ sa novim trenerom

Milan Zubović
Igokea počela operaciju „Jadran“ sa novim trenerom

Laktaši - Novi trener Igokee Nenad Trajković okupio je igrače na prvom treningu pred početak nove sezone.

Aleksandrovčane očekuje nastup u sedmoj uzastopnoj sezoni ABA lige, a osmoj ukupno, dok će se takmičenju u Ligi BiH priključiti tek na proljeće kada započne Liga 6 za prvaka. Pored starosjedilaca Vuka Radivojevića, Roberta Rikića i Đorđa Miloševića, okupili su se mladi košarkaši Aljoša Janković, Nemanja Nikolić, Darko Talić i Nemanja Živković, dok su tu bila i nova lica Sava Lešić i Džimi Gevin, a Trej Kel trebalo je da stigne sinoć i danas se upozna sa ostatkom tima te krene sa pripremama.

- Krenuli smo sa radom i polako se pojačavamo te upoznajemo sa novim trenerom i njegovim načinom rada. Stranci su tu među nama, videćemo koliko mogu, ali verujem da su dobro izabrani i treba da im pomognemo da se što pre priviknu na evropske uslove - istakao je kapiten ekipe Vuk Radivojević.

Novog trenera poznaje, ali iz mlađih dana, dok nikada nisu sarađivali u seniorskoj konkurenciji.

- Sa njim sam radio kada sam imao 14 ili 15 godina i bio član Partizana. Tada sam imao individualne treninge sa njim i priključivao sam se starijoj grupi. Odličan je stručnjak i najveće koristi imaće mlađi igrači jer ih može baš mnogo toga naučiti. Jednostavno, specijalista je za rad sa mladim igračima - istakao je Radivojević.

Osim Trajkovića, od novajlija poznaje još i Savu Lešića sa kojim je igrao u Crvenoj zvezdi tokom sezone 2011/12.

- Šta novo reći o Savi? Sjajan momak koji samo može da donese energiju, atmosferu, motivaciju... kao i iskustvo pod košem. Velike ćemo koristi imati od njega - dodao je Radivojević.

Zajedno s njima u ekipi će biti i “zlatni orlić” Dalibor Ilić koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio Evropsko prvenstvo za juniore (U18).

  • Dalibor je napravio vrhunski rezultat i svi smo mu već čestitali. On će dobiti nekoliko dana da se odmori i napuni baterije za sve ono što ga čeka. U sezoni pred nama očekuje ga veliki posao i u nju će zakoračiti kao punoletan, da se dokaže na najvišem nivou - kazao je Radivojević.

Ambicije

Iskusni bek koji može da igra na poziciji pleja u Laktaše je stigao prije tri godine i sada će prvi put napadati titulu šampiona BiH, a ne braniti je kao što je bio slučaj ranijih godina.

- Prvi put smo u ovoj situaciji i verujem da ćemo trofej vratiti u naše vitrine, dok situacija sa pojačanjima kazuje da ćemo se boriti za što bolji plasman u ABA ligi - rekao je Radivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana