Četiri decenije ponosa

G. Ivanković
Četiri decenije ponosa

ISTOČNA ILIDžA - Fudbalski klub Famos ove godine proslavlja jubilej, 40 godina od osnivanja. Tim povodom već su započele pripreme za proslavu četiri decenije postojanja popularnih "motorista".

- U maju 1968. godine održana je osnivačka skupština kluba, koji je registrovan 22. avgusta iste godine u Fudbalskom podsavezu u Sarajevu pod imenom Bratstvo. Prva utakmica je odigrana 1. septembra na stadionu "Koševo" u Sarajevu, a Bratstvo je pobijedilo Vrbanjušu rezultatom 3:2. Tada su nastupili: Savo Golubović, Savo Šilj, Jovo Lučić, Rade Golubović, Boško Šilj, Vlajko Ristović, pokojni Branislav Lubura, pokojni Sekula Popadić, Milorad Vasić, Mile Milić, Rajko Zeljaja, a golove su postigli: Popadić u 6, Lubura u 42. i Milić u 68. minutu susreta - prisjetio se Jovo Lučić, koji je kao najstariji živi igrač prvog sastava u prvenstvenoj utakmici protiv Ljubića izveo početni udarac.

Fudbaleri Famosa su protiv Prnjavorčana nastavili niz dobrih rezultata i minimalnim trijumfom od 1:0 učvrstili se na četvrtoj poziciji.

- U ovom trenutku najbitnije je da smo nastavili kontinuitet dobrih rezultata. Moram biti iskren da sam se pomalo pribojavao neugodne ekipe iz Prnjavora, koja ima kvalitetan sastav i često mnogima pomrsi račune kada se to najmanje nadaju. Mi smo davno ispunili zacrtani cilj, a to je ostanak u društvu prvoligaša. Sada želimo da izborimo plasman među prvih šest ekipa, koji donosi direktno igranje u Kupu BiH i, prema svemu, idemo ka ostvarenju i tog cilja - rekao je Mirko Marvan, šef stručnog štaba Famosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana