Четири деценије поноса

Г. Иванковић
Четири деценије поноса

ИСТОЧНA ИЛИЏA - Фудбалски клуб Фамос ове године прославља јубилеј, 40 година од оснивања. Тим поводом већ су започеле припреме за прославу четири деценије постојања популарних "моториста".

- У мају 1968. године одржана је оснивачка скупштина клуба, који је регистрован 22. августа исте године у Фудбалском подсавезу у Сарајеву под именом Братство. Прва утакмица је одиграна 1. септембра на стадиону "Кошево" у Сарајеву, а Братство је побиједило Врбањушу резултатом 3:2. Тада су наступили: Саво Голубовић, Саво Шиљ, Јово Лучић, Раде Голубовић, Бошко Шиљ, Влајко Ристовић, покојни Бранислав Лубура, покојни Секула Попадић, Милорад Васић, Миле Милић, Рајко Зељаја, а голове су постигли: Попадић у 6, Лубура у 42. и Милић у 68. минуту сусрета - присјетио се Јово Лучић, који је као најстарији живи играч првог састава у првенственој утакмици против Љубића извео почетни ударац.

Фудбалери Фамоса су против Прњаворчана наставили низ добрих резултата и минималним тријумфом од 1:0 учврстили се на четвртој позицији.

- У овом тренутку најбитније је да смо наставили континуитет добрих резултата. Морам бити искрен да сам се помало прибојавао неугодне екипе из Прњавора, која има квалитетан састав и често многима помрси рачуне када се то најмање надају. Ми смо давно испунили зацртани циљ, а то је останак у друштву прволигаша. Сада желимо да изборимо пласман међу првих шест екипа, који доноси директно играње у Купу БиХ и, према свему, идемо ка остварењу и тог циља - рекао је Мирко Марван, шеф стручног штаба Фамоса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана