RS

Bez fudbala do subote

Bez fudbala do subote 27.02.2018 14:34 | D. P.

Sarajevo - Utakmice 21. kola Premijer lige BiH, koje su trebale da budu igrane sutra, odgođene su za subotu, dok će mečevi 22. kola koji su trebali da budu igrani u tom terminu, biti na programu 7. marta.

Ovu odluku je donijela Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH, a razlog za odgađanje su najavljene padavine i niske temperature koje su oštetile ionako loše terene.

- Svjedoci smo da su se i utakmice 20. kola igrale gotovo u nemogućim uslovima, ali su ipak odigrane. Za naredne dane najavljene su veoma niske temperature sa dosta padavina, tako da će tereni biti još lošiji i jednostavno smo bili primorani na ovaj korak. Ovo pomjeranje neće poremetiti početak Lige za prvaka i Lige za opstanak, čiji će mečevi prvog kola biti igrani 10. i 11. marta - naglasio je potpredsjednik Komiteta za takmičenja Milorad Lale.

On je rekao da je praktično nemoguće pomjeriti početak drugog dijela sezone u neke "toplije" mjesece.

- Ne zavisimo sami od sebe, već od Evropske fudbalske federacije. Naime, naš kalendar mora biti usklađen sa njihovim i moramo na vrijeme da završimo prvenstveno i kup takmičenje, odnosno prijavimo ekipe, koje će nastupiti na međunarodnoj sceni. Ove sezone još više smo poranili, jer su odstojale realne šanse da reprezentacija BiH obezbijedi plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Sve u svemu, nemoćni smo da bilo šta promijenimo. Međutim, to nije razlog da klubovi ne poboljšaju svoje terene i da s vremena na vrijeme ne ulože u njih - dodao je Lale.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica