Marko Gobeljić, fudbaler Crvene zvezde, za “Glas Srpske”: Gol Bufonu ispunjenje dječačkog sna

Milan Zubović
Marko Gobeljić, fudbaler Crvene zvezde, za “Glas Srpske”: Gol Bufonu ispunjenje dječačkog sna

Beograd - Golom protiv Pari Sen Žermena fudbaler Crvene zvezde Marko Gobeljić ispunio je dječački san, a ujedno postao junak i dio slavne istorije kluba iz Ljutice Bogdana 1a.

Momak iz Kraljeva poznat je kao veliki navijač “crveno-bijelih” koji na terenu ne štedi ni sebe ni protivnike, te svaki meč igra veoma srčano, bez obzira na kojoj poziciji se našao jer je on Zvezdin univerzalac i jedan od onih kojima trener Vladan Milojević mnogo vjeruje. Golom u 55. minutu razgalio je srca svih “delija”, a priznao je da je bio van sebe kada se lopta zakoprcala u mreži.

- U tom trenutku preplavile su me emocije jer sam pred punom “Marakanom” dao gol kojim smo se vratili u utakmicu. To je jednostavno neopisiv osećaj i taj trenutak sreće zauvek ostaje u pamćenju - izjavio je Gobeljić za “Glas Srpske”.

Ove sezone dao je nekoliko golova, a sudbina je htjela da za sada jedini pogodak u elitnom takmičenju postigne legendarnom golmanu Đanluiđiju Bufonu.

- Gol mi stvarno mnogo znači jer je prvi u Ligi šampiona, o čemu sam sanjao kao dečak i još se namesti da on bude Bufonu, kojeg sam mnogo puta gledao na televiziji, tako da ima još veću težinu za mene - istakao je Gobeljić.

Pogotku je prethodio centaršut Marka Marina sa lijeve strane, a Tijago Silva nije izbacio loptu iz svog peterca kako je trebalo, pa je ona “sjela” na desnicu Gobeljića.

- Lopta nije došla kako treba već se na neki način odbila, ali sam je zahvatio kako treba unutrašnjim delom kopačke i ušla je u prvi ugao gde sam gađao. Nakon toga slavlje, delirijum, sreća... jednostavno neopisivo - naglasio je Gobeljić.

Njegovim dolaskom prošle godine poklopili su se fenomenalni rezultati Crvene zvezde.

- Šta da kažem... došao sam u najboljem mogućem trenutku. Igrali smo grupnu fazu Lige Evrope, dočekali evropsko proleće, uzeli titulu, izborili grunu fazu Lige šampiona i ne znam šta bih više poželeo. Nadam se da ćemo biti i bolji i da ćemo idućeg leta izboriti novi nastup u Ligi šampiona - kazao je Gobeljić.

Četiri boda u najtežoj mogućoj grupi smatra fenomenalnim uspjehom.

- Prezadovoljan sam sa četiri osvojena boda u “grupi smrti”, gde nam nisu davali promil šanse, kao što je to rekao direktor Zvezdan Terzić da mnogi nisu očekivali da ćemo preći centar. Ova četiri boda nisu mala stvar i voleo bih da naš naredni cilj bude prolazak grupne faze - dodao je Gobeljić.

I pored svega dobrog, ima stvari za kojima žali.

- Možda samo mogli osvojiti još koji bod jer smo imali šanse, pogotovo protiv PSŽ-a, kada smo imali nekoliko dobrih prilika da se u potpunosti vratimo u meč tokom 20-30 minuta naše odlične igre, kada smo bili bolji od skupih Parižana - kazao je Gobeljić.

Navijači su ponovo bili posebna priča na stadionu “Rajko Mitić” i zaslužili su ocjenu veću od desetke.

- Ne postoji ocena za njihovo navijanje. Opravdali su sve ono dobro što se o njima govori i davali su nam krila na svim utakmicama. Odlično su nas dočekali na drugom poluvremenu protiv PSŽ-a i to nam je dalo snage da odigramo dobro, damo sve od sebe i zaista im hvala - dodao je Gobeljić.

Do kraja godine Zvezda će odigrati još jedan meč u Superligi i ide na pauzu.

- Posle ove sezone, u kojoj smo odigrali ko zna koliko utakmica, treba nam odmora da bismo bili još bolji. Napunićemo baterije i spremni dočekati drugi deo šampionata, u kojem nam je jedini cilj dupla kruna - zaključio je Gobeljić.

 

Drugovi iz jazbine

Dok nije postao profesionalni fudbaler, sa drugovima iz djetinjstva redovno je gledao utakmice Zvezde, a mjesto gdje su posmatrali mečeve zvali su jazbina.

- Moji drugari su tu kod mene već nekoliko dana i bodre me na svakoj utakmici. Podrška mojih drugova iz jazbine, sa kojima sam nekada gledao mečeve, mnogo mi znači jer su tu uvek uz mene - kazao je Gobeljić.

Krasnodar bio prekretnica

Iako su ove sezone pobijedili Liverpul i gostujućim remijem izbacili Salcburg, kao ključnu utakmicu označio je jednu iz prošle sezone.

- Uz dužno poštovanje rezultata koje smo napravili na ova dva meča, kao ključni susret za nas uvek označavam utakmicu sa Krasnodarom. Tada smo ušli u grupnu fazu Lige Evrope i protiv bogate ekipe napravili rezultat koji nas je pokrenuo i pokazao da možemo mnogo više. Taj susret bio je prekretnica za Zvezdu, prelomna tačka koja je ostavila najjači utisak i nakon toga samo prezimili u Evropi - rekao je Gobeljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana