Мерчеп у бањи умјесто у затвору!?

Срна
Мерчеп у бањи умјесто у затвору!?

Загреб - Томислав Мерчеп, кога је хрватски Врховни суд осудио на седам година јер, као ратни командант јединице познате као “мерчеповци”, није спријечио злочине над српским цивилима, умјесто у затворској ћелији, дане проводи у бањи, што му се рачуна у одслужење казне, објавио је “Индекс”.

Овај хрватски портал наводи да су повлашћени третман и мјесец и по одмора у Крапинским топлицама Мерчепу омогућили Министарство правде уз асистенцију Министарства бранитеља Хрватске.


Из хрватског Министарства правде на “Индексов” упит је одговорено да је “затворенику на основу препоруке љекара одобрено лијечење у стационарној медицинској установи, с обзиром на то да за потребно лијечење не постоје услови у оквиру затвора”.

“Индекс” подсјећа да су из овог министарства пропустили да напомену да је Мерчеп у бањи провео и прошло љето.

Загребачки Жупанијски суд осудио је у мају 2016. године Мерчепа на пет и по година затвора јер као командант јединице познате као “мерчеповци” није спријечио злочине над српским цивилима, а Врховни суд му је у фебруару прошле године повећао казну на седам година.

“Мерчеповци” су на кутинском, пакрачком и загребачком подручју незаконито ухапсили 52 лица српске националности, од којих су 43 убили, три лица се воде као нестала, док је шесторо преживјело мучења и злостављања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана