Ђукановић: Политички реваншизам исто што и крвна освета

Танјуг
Ђукановић: Политички реваншизам исто што и крвна освета

ПОДГОРИЦА- Бивши предсједник Црне Горе и некадашњи предсједник црногорске владе и ДПС-а Мило Ђукановић изјавио је да је на политичкој сцени политички реваншизам као нова страница традиције црногорских освета.

”Живимо у јако затрованој атмосфери. Атмосфери која говори да ће се ћеранија по Црној Гори наставити! Зашто на то упозоравам? Црногорско друштво је друштво осветника. Није то карактеристично само за албанске заједнице, за које се углавном везује крвна освета. Треба да се присјетимо да у срцу Црне Горе, у Катунској нахији, крвна освета међу одређеним староцрногорским породицама траје дуже од 200 година”, казао је Ђукановић у интервјуу за подгорички Радио Антена М.

Ђукановић каже да  “ко то не зна, тај не разумије како је опасно када вам једина политика након доласка на власт постане реваншизам”.

”Реваншизам је само политичко име за освету. То значи да не постоји свијест о томе да треба подвући црту испод црногорске праксе освете. Онај ко ради ово што сада ради, тај не схвата да је већ отпочео нову страницу црногорских освета. И јако гријеши ако у оним лисицама над којима ликује, на рукама других људи, не препознаје своје лисице сутра”, навео је Ђукановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана